A Hit Gyülekezete keveredett bele a körmendi pánikkeltésbe?

Az atv.hu riportere Budapesten írta a „helyszíni beszámolót” az ügyről. A körmendi Fidesz elszámoltatná Tompa Lászlót, Tompa egyházüldözésről és feljelentésről ír. Közleményháború.

Egyre kevésbé valószínű, hogy a körmendi ablaktörés ügye úgy történt, ahogy azt eredetileg az atv.hu A menekültek ellen kelt hangulatot az atv.hu újságírója 2016. May 05. 15:19 majd Orbán Viktor miniszterelnök Orbán Viktor is felült a rémhíreknek 2016. May 05. 16:08 tálalta csütörtökön. Az ügy részleteit ismerő informátorunk elmondásából kiderült: voltak, akik ugrásra készen várták, hogy valami végre történjen – ez volt az ablak betörése -, amit aztán arra használhatnak, hogy szándékosan pánikot keltsenek Körmenden és hergeljék a közvéleményt.

Bizonyítékok nélkül, haveri alapon készült a cikk?

Informátorunk szerint a Rendészeti Szakközépiskola egyik dolgozója – aki napi kapcsolatban áll a Hit Gyülekezetével – az ablaktörés után percekkel már beengedte az iskola területére a Pro Körmend városi képviselőjét, Tompa Lászlót.

A betörött ablak

Tompa, miután megérkezett fotózni kezdett és felhívta régi Hit Gyülekezetes ismerősét, Szobota Zoltánt. Szobota azonban nem utazott el Körmendre, csupán Tompa képviselő beszámolója alapján megírta az ominózus cikket. Ebben a kézisek edzőjének, Faragó Andrásnak tulajdonított olyan mondatokat, amik valószínűleg el sem hangzottak tőle.

Ahogy már korábban beszámoltunk róla, Faragó András lapunknak azt mondta, nem volt ott Körmendi ablaktörés: ott sem volt az atv.hu forrása az állítólagos támadáskor 2016. May 05. 19:41 a helyszínen, tehát nem láthatta, hogy pontosan hogyan tört ki az ablak. Azt, hogy a menekültek molesztáltak volna bárkit is az edzésen résztvevő lányok közül a rendőrség tanúvallomások alapján határozottan cáfolta.

Továbbra is csak egyvalami biztos: kitört egy ablak a körmendi Rendészeti Szakközépiskola területén. És az is, hogy egy magánszemély feljelentést tett Rémhírterjesztés miatt tettek feljelentést a körmendi botrány után 2016. May 06. 09:46 rémhírterjesztés miatt.


A Fidesz és Fidelitas körmendi szervezete közleményt adott ki:

Tompa Lászlónak azonnal válaszolnia kell a kérdésekre!

A mai napon a nyugat-hu internetes hírportál főoldalon hozta „A Hit Gyülekezete keveredett bele a körmendi pánikkeltésbe?” című cikkét, amelyben igen komoly állítások hangzanak el. Az írás szerint Tompa képviselő személyesen járt közben azért, hogy valótlan állításokkal, szándékosan keltsen riadalmat és pánikot a körmendi emberek körében. Ehhez használta fel a Hit Gyülekezeténél megszerzett kapcsolatait. Itt az ideje, hogy Tompa László válaszoljon a következő kérdésekre:

 • Mit keresett a helyszínen az ablak betörését követő percekben?
 • Ki informálta az ablak betöréséről?
 • Ki volt az a személy, aki beengedte az intézmény területére?
 • Milyen kapcsolatban áll a szintén Hit Gyülekezetés Szobota Zoltán ATV-s újságíróval?
 • Milyen információkat adott át részére?
 • Miért manipulálták a Faragó András kézilabda edző szavait, aki mint kiderült jelen sem volt az esetnél?
 • Miért hazudtak arról, hogy a migránsok zaklatták az edzésen résztvevő lányokat?
 • Miért hazudtak arról, hogy a gyerekeknek menekülve kellett elhagyni az épületet?
 • Milyen kapcsolatban áll a képviselő a titkosszolgálati múlttal rendelkező Földi Lászlóval és Tarjányi Péterrel?
 • Reményeink szerint a képviselőnek nem csak nekünk kell válaszolnia ezekre a kérdésekre. A délelőtt folyamán ugyanis feljelentés érkezett a Fővárosi Rendőrkapitányságra rémhírterjesztés megalapozott gyanúja miatt. Követeljük az illetékes hatóságokat, hogy azonnali hatállyal vizsgálják meg a feljelentés tartalmát, annak valóságtartalmát, amennyiben pedig az abban foglaltak valósak, tegyék meg a szükséges lépéseket az érintettek felelősségre vonása kapcsán!

  Amennyiben a cikk információi valósak és a képviselőnek valóban köze van a hamis információkon alapuló pánikkeltéshez azonnal távoznia kell a körmendi közéletből!


  Tompa László közleménye

  Megdöbbenve olvastam a körmendi Fidesz és Fidelitas közleményét. Álláspontom szerint a Bebes István vezette helyi csoportosulás elvesztette minden realitásérzékét akkor, amikor a baloldali propaganda újságként működő Nyugat.hu állításait kérik rajtam számon. Nem lep meg, hogy a vállaltan bevándorlás párti weboldal egyházellenes retorikát folytat, az azonban aggodalomra ad okot, hogy a körmendi Fidesz és ifjúsági szervezete beszáll az egyházüldözésbe.

  Ezúton szeretném tájékoztatni a közvéleményt, hogy saját álláspontom a menekülttáborral kapcsolatban korábban is ismert volt, célom nem a zavarkeltés, sokkal inkább a józan párbeszéd elindítása volt. Az általam vezetett Pro Körmend Városszépítő Egyesület ezért is szervezett a városban több, a témával foglalkozó nyilvános előadást, vendégünk volt több biztonságpolitikai szakértő is, többek között Földi László és Tarjányi Péter is. Ezen rendezvények egyikét Bebes István polgármester úr nyitotta meg.

  Körmendiként hiszem, hogy egyetlen állampolgár sem érezheti magát veszélyben, és bízom abban, hogy Magyarország Kormánya képes megvédeni az embereket. Ezúton kérném a helyi jobboldalt, hogy az értelmetlen viták helyett koncentráljunk a lényegre, uszítás és gyűlöletkeltés helyett fogjunk össze azért, hogy szeretett városunk továbbra is élhető, virágzó település legyen! A Nyugat.hu ellen rágalmazás miatt feljelentést teszek, hiszen név nélküli informátorokra hivatkozva jelentek meg rólam hazug állítások, a cikk hangvétele pedig a legsötétebb pártállami időket idézi.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Kapcsolódó cikkeink

  Rémhírterjesztés miatt tettek feljelentést a körmendi botrány után

  A feljelentő szerint az ügy azért veszélyes, mert magas rangú állami vezetők is hitelt adtak a hazugságnak.

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Közélet