A könyv világnapja alkalmából újabb kötetek kerültek a szombathelyi Lapozóba

A Városháza előtti téren lehet válogatni a könyvek között. De ha elvisz egyet, hozzon helyette másikat!

Április 23. a "Könyv világnapja", ennek apropóján újabb kötetekkel töltötték fel a szombathelyi városháza előtti Lapozót.

Az önkormányzat Facebook-posztjában emlékeztet, lassan két éve, hogy a város és a Libri-Bookline együttműködése jóvoltából elhelyezésre került a Lapozó, amin keresztül szabadon cserélhetnek könyveket a városban élők.

Hozzátették, Szombathely azért is volt úttörő ebben a kezdeményezésben, mert a programhoz addig csatlakozott városok (Győr, Budapest és Pécs) csak belső terekben helyezték ki a Lapozót, míg itt egyedülálló módon a Városháza épülete elé rakták ki a létesítményt.

Megjegyezték, az elmúlt két évben fontos közösségi hellyé is alakult a Lapozó, amit mi sem bizonyít jobban, hogy azóta is sokan hoznak és visznek is könyvet.

A Facebook-posztban az önkormányzat közölte, a Lapozó használata nem „egyoldalú”. Tehát, ha elviszünk egy könyvet, helyette hoznunk kell egy másikat, hiszen hosszútávon csak így tud működni a népszerű könyvcserepont.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra