A kormány feljelenti a Spart

Korábban már berendelte Nagy Márton a kiskereskedelmi lánc vezetőjét, most eljutottak a feljelentéshez.

Jogi lépések lesznek, az igazságügyminiszter fog eljárni - mondta Nagy Márton az ATV kérdésére egy mai sajtótájékoztatón a Spar korábbi nyilatkozatai Az osztrák Spar-csoport Orbán Viktor oligarchái elől menekül March 17. 08:29 kapcsán. Néhány hete már felbukkantak Rágalmazás miatt beperelné a Spart a kormány March 25. 21:13 olyan információk a sajtóban, hogy a kormány perre készül a Spar vezető részéről elhangzó kijelentések miatt.

"A jogi lépések nem megkerülhetőek" - fogalmazott most Nagy Márton. Az viszont nem derült ki, hogy az osztrák anyacéget vagy a Spar Magyarországot akarják-e feljelenteni. Nagy Márton annyit mondott, hogy "több szinten történt sértő állítás". Ezzel arra utalt, hogy a Spar részéről több nyilatkozat is elhangzott, melyek szerint a magyar kormány nyomást gyakorol rájuk, hogy adjanak számára részesedést.

A hétvégén egyébként az Európai Bizottság vizsgálni kezdte a magyar kiskereskedelmi különadó miatt benyújtott panaszt. Nagy ennek kapcsán jelezte, hogy az EB egyelőre csak vizsgálja, hogy indítson-e vizsgálatot a Spar panasza miatt a kiskereskedelmi különadóról. Mint mondta: "az EU elfogadta a kiskereskedelmi különadót, a magyar kormánynak adott igazat korábban."

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság