A kormány segítő kezet nyújt a Dunaferr dolgozóinak, és igyekszik megmenteni a gyárat

Kormányülés volt ma, ezen született meg a döntés.

Orbán Viktor a közösségi oldalán jelentette be szerdán, hogy megtartotta szokásos heti kormányülését. Később egy újabb bejegyzéssel érkezett a Facebookra, amelyben beharangozta, hogy a Dunaferr vállalattal kapcsolatban bejelentésre készül - írja a Blikk .

Megérkezett a bejelentés. Orbán Viktor Facebook-videójában azt mondta, a mai napon találkozott azzal a csapattal, amelyet Mészáros Lajos képviselőtársa, Dunaújváros parlamenti képviselője vezet, és amely csapat azon dolgozik most már hosszú hónapok óta, hogy megmentsük a Dunaferrt.

A kormányfő kijelentette, "a Dunaferrt tönkretették a korábbi tulajdonosok, a vállalatvezetők és végül a brüsszeli szankciók. Sajnos Brüsszeltől hiába várunk segítséget, onnan csak szankciók jönnek, más nem" , majd kiemelte:

"A mai kormányülésen a képviselő úr előterjesztésére azt a döntést hoztuk, hogy a következő hat hónapban a kormány kifizeti a Dunaferr dolgozóinak bérét, ez több mint 16 milliárd forint. És a következő hónapokban azon fogunk dolgozni, hogy a hat hónap elteltével megbízható, stabil működést biztosító tulajdonosa lehessen majd a magyar ipar számára nélkülözhetetlenül fontos dunaújvárosi vasműnek."

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság