A magyar kormány vezette konzorcium 1500 milliárd forintot ajánlott a Budapest Airportért

Ezen az áron a tulajdonosok nagy valószínűséggel el fogják adni. Ez egy újabb ajánlat, miután korábban egyet visszautasítottak.

Egy, a magyar kormány vezette konzorcium 4 milliárd eurót, vagyis körülbelül 1500 milliárd forintot ajánlott a Budapest Airport irányításáért, írja a Bloomberg nyomán a 24.hu.

Ez egy újabb ajánlat, miután korábban egyet visszautasítottak a reptér tulajdonosai, mert alacsonynak találták az árat. A lap szerint még nincs megegyezés, de ezen az áron valószínűleg el fogják adni a tulajdonosok a repteret, ami még a választások előtt újra állami tulajdonba kerülhet.

A repteret jelenleg az AviAlliance nevű német cég irányítja, és ők a többségi tulajdonosok is. Sem ők, sem az Innovációs és Technológiai Minisztérium nem válaszoltak a lap kérdéseire, utóbbi vezeti a tárgyalásokat a felvásárlásról.

A lap szerint a tulajdonosok feltétele korábban is az volt, hogy a magyar kormány megmondja, rajta kívül kik még a felvásárolni kívánó konzorcium tagjai, és van-e elég technológiai tudásuk a reptér üzemeltetéséhez. Ezt egyelőre a kormány nem teljesítette.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság