Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarával és az összes eddigi dalaival lép fel együtt az Anima

Ilyen még nem volt, de most van! November 16-ot tessék beírni a naptárba.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezen a napon lép fel a budapesti Művészetek Palotájában a szombathelyi gyökerű, mára teljesen (és többször) átalakult felállású zenekar, aminek a gerince maradt csak meg, a Prieger-Prieger-Németh bermudaháromszög. A stílusuk is mindenféle evolúción esett át, az útkeresés viszont mindig a sajátja maradt.

Egy újabb állomás lesz az MR Szimfonik: negyed század számait adja elő nagyzenekarral megtámogatva a számos díjjal - Arany Zsiráf, Fonogram, VIVA Comet - elismert Anima Sound System.

Az Európa majdnem minden fővárosában megfordult együttes művészi bátorságára érdemes kitérni egy kicsit: ahogy a régi jamaikai soundsystemek is afféle gyorsreagálású hadtestként működtek, úgy ők is képesek időről időre megújulni, feladni a már bevált, megszokott sémákat, és egészen újba kezdeni, ugyanakkor koncerten meg tudtak maradni szórakoztató, sok generációhoz szóló popzenekarnak.

Nyugat.hu

Állandóan változó stílusú produkcióinak különlegességét elsősorban a játékosság, a zene színes szövete, a stílusok keveredése adta és adja: modern elektronikus tánczene, reggae és dub, hiphop és pop, hagyományos dalok és zenei kísérletek, erdélyi magyar és zsidó népzene, rengeteg rádiós- és klipsláger ('68, Tedd a napfényt be a számba!, Csinálj gyereket!).

Fanni új utakon

A zenekarban két évtized alatt sok, azóta más stílusokban is bizonyító énekes és zenész megfordult. Az aktuális frontleány, Prieger Fanni tizenkét éve, még kisgyerekként énekelte el az Anima klipslágerét, a Tekerd! című dalt, ez a koncert viszont jó darabig az utolsó fellépése lesz Anima-színekben. Hogy vele mi történt, azaz mi történik most, az nemsokára kiderül egy másik cikkben, de addig lehet visszaigazolni a különleges MüPás rendezvényt itt !

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kultúra

Hirdetés