A magyarok zöme boldogtalan

A legvidámabb Kína, és ők még sokan is vannak.

Nemzetközi kutatás készült arról, melyik ország a legboldogabb. A lakosságot kérdezték, és kirajzolódott egy kép arról is, milyen összetevők alkotják az emberek elégedettségérzetét.

Az Ipsos nemzetközi kutatása - amit a napi.hu szemléz -rámutat, hogy a házasok, jobb anyagi körülmények közt élők és az iskolázottak nagyobb valószínűséggel érzik boldognak magukat.

Jelenleg a világ tíz lakosából hét boldog (73 százalék). Latin-Amerikában emelkedik, a legtöbb nyugat-európai országban ugyanakkor zuhan a boldogság átlagos szintje.

A világ lakossága az elmúlt két évben összességében erősödő értékkel jellemezhető (plusz 10 százalékpont), de a tíz évvel ezelőtti szintet még nem értük el (77 százalék).

A 32 vizsgált nemzet közül a hagyományosan pesszimista magyarok továbbra is sereghajtók (50 százalék), mindössze minden második honfitársunk érzi boldognak magát, míg a legboldogabb országnak Kína lakossága vallotta magát (91 százalék).

A jövőre vonatkozó várakozások nem adnak okot optimizmusra, sem a globális, sem a magyar lakosság szintjén – a relatív többség kihívással teli magánéletet vár a következő tíz évben, és ez a várakozás a fiatalabb generációk körében erősebb az átlagnál.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Életmód