A régi kőszegi határátkelő az ország szégyene

Habár ígéretek voltak rá, a régi kőszegi határátkelőt egyelőre nem lehet használni. Pedig ez biztosítana közvetlen átjárást Kőszeg és Rőtfalva (Rattersdorf) között, egy kisebb emelkedő és kerülőút nélkül. Hogy a lezárásnak mi az oka, azt egyelőre nem lehet tudni.

Kerékpárral viszont most is erre vezet az út, azóta, hogy elkészült a Kőszeg, Rőti-völgy utca és határátkelő közötti kerékpárút, ami egyébként a vasút egykori töltésén halad. Ráadásul ez az útvonala az E4 európai hosszútávú vándorútnak is.

A régi kőszegi határátkelő az ország szégyene
Olvasó

Nélküled nem megy: támogasd a Nyugat.hu-t adód 1 százalékával! Neked csak pár kattintás, hogy továbbra is a téged érintő dolgokról tudósíthassunk.

Nyugat Média és Világháló Egyesület, adószám: 18889332-2-18
Ide kattintva érheted el kitöltési útmutatónkat!

Elérve a határátkelőt brutális látvány fogad minket - írja olvasónk. Gondozatlan környezet, megrongált épületek, autóroncs, üvegszilánkok az út közepén.

A régi kőszegi határátkelő az ország szégyene
Olvasó

A Nyugat.hu 2021-es cikke Kiadják a régi kőszegi határátkelő épületét 2021. June 30. 07:00 szerint kiadták volna a határátkelő épületét. Ez mind a mai napig nem történt meg, ugyanis a KIADÓ felirat most is látható.

A régi kőszegi határátkelő az ország szégyene
Olvasó

Olvasónk szerint, ha kiadni nem sikerül, akkor esetleg a jelenlegi tulajdonos próbálja meg eladni, ha az sem sikerül, akkor bontsanak le mindent és rekultiválják a környezetet, legyen tükörsima aszfaltos út, forgalomlassítóval és kerékpáros infrastruktúrával. Csak ne maradjon ez az igénytelenség.

Ez fogad minket Rőtfalva felől
Olvasó
Olvasó
Olvasó
A lezárt határátkelő a burgenlandi oldalon
Olvasó
Karl Hiess EU-Osterweiterung (EU keleti bővítés) című szobra közvetlenül a határon
Olvasó
Látkép Kőszeg felől
Olvasó
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Jelentem