A rendkívüli közgyűlés rábólintott a szombathelyi ingatlaneladásokra

A Szovánál lesz helye a 200 millió forintnak.

A szombathelyi városatyák között konszenzus volt abban, hogy a városnak, pontosabban a Szovának, értékesíteni kell azt a két ipari célú ingatlant, ami miatt szerdán reggelre összehívták Szombathelyen a rendkívüli közgyűlést.

Mint kiderült, azért nem várták meg a szeptember végi „normál” közgyűlést, mert akkor az egyik vevő visszalépett volna.

Illés Károly Fidesz-frakcióvezető annyit jegyzett meg, hogy sokkal több pénzbe kerültek annak idején a városnak, mint amennyiért most eladják őket, de a piaci értékük valóban ennyi.

A SZOVA által meghirdetett kilenc ingatlan, bejelölve a most eladott két telek
SZOVA Szombathelyi Vagyonhasznosító és Városgazdálkodási Nonprofit Zrt.

Nemény András polgármester szerint nem csinál a város rossz üzletet az eladással, ráadásul befektetők jönnek, a Szovának pedig „óriási nagy szüksége van pénzre”.

A rövid vitából az derült, ki, hogy a befolyó mintegy 200 millió forint a Szova devizaközvényeinek törlesztésére megy majd, így csak közvetett segítség lesz a városi költségvetésnek.

Ahogy arról lapunk is beszámolt 200 millió forintért értékesít ipari célú ingatlanokat a SZOVA 2021. August 26. 10:58 , a két városszéli ingatlan egyikét 172 millió 466 ezer forint plusz áfáért vásárolja meg a Kisfaludy Ingatlanfejlesztő Kft., a másikét pedig 33 millió 430 ezer forint plusz áfát fizet a Vasi Korall Kft.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

200 millió forintért értékesít ipari célú ingatlanokat a SZOVA

Az adásvételi szerződésekről kedden dönt rendkívüli ülésen a szombathelyi közgyűlés. A telkek közművesítettek, a város keleti részén fekszenek.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság