A Savaria Múzeumból útra kelnek a jáki apostolszobrok

Egy részük visszakerül Jákra, másik részüket a Szombathelyi Egyházmegye raktárában helyezik el a tervezett látogatóközpont megnyitásáig.

1997 óta a Savaria Múzeum adott otthont a jáki templom apostolszobrainak. Az egyedülálló emlékek egy része a templom felújításának befejeztével visszakerül Jákra, másik részüket a Szombathelyi Egyházmegye raktárában helyezik el, a Jákra tervezett látogatóközpont megnyitásáig.

A 15 db, egyenként több száz kilós szobor elszállítása várhatóan április 12-én, pénteken délelőtt történik. A szállítás előkészületei (a díszteremben a bontási munkák stb.) már folyamatban vannak, ahogyan képünkön is látszik.

Jáki apostolszobrok
Nyugat.hu
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra