Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

A szombathelyi sofőrök még mindig nem hajlandóak figyelembe venni a Berzsenyi téri táblát

Nem várnak a módosításra, akkor is balra fordulnak, ha nem szabad.

Már többször írtunk arról a hírhedté vált tábláról A szombathelyi taxisok levélben fordultak a polgármesterhez a Széchenyi utca kanyarodási rendje miatt 2017. December 20. 11:26 , ami a szombathelyi Széchenyi utca végén várja a sofőröket. Innen ugyanis tilos a balra kanyarodás, az emberek - elvileg - csak jobbra kanyarodhatnak rá a Szily János utcára, pedig ott mindkét irányba haladhat a forgalom.

Balra kanyarodó sofőrök
Ő nem volt hajlandó jobbra menni
Olvasó

Maga a tábla azonban nem zavarja túlságosan a sofőröket, szinte mindenki teketóriázás nélkül balra kanyarodik, úgy, mint ahogy a felújítás előtt már megszokták. Egy olvasónk le is fotózott párat közülük, rövid idő alatt öt embert is lekapott, ahogyan azok éppen semmibe veszik a táblát.

Balra kanyarodó sofőrök
És ő sem
Olvasó

Még várni kell a megoldásra

A tábla már a taxisokat is kiakasztotta, ők még decemberben, levélben fordultak Puskás Tivadarhoz, és azt kérték, hogy újra lehessen balra kanyarodni. A fő indokuk az volt, hogy a korlátozás miatt túl nagy kerülőt kellene tenniük, ez pedig túl költséges lenne az utasaik számára.

Nem sokkal ezután rendkívüli közgyűlést Felülvizsgálják a Berzsenyi tér új balra kanyarodási tilalmát 2017. December 20. 17:31 hívtak össze Szombathelyen, ahol a helyi ellenzék meg akarta szüntetni a korlátozást. A közgyűlés azonban, a Fidesz-frakció tartózkodása mellett, elutasította a javaslatot.

Balra kanyarodó sofőrök
Na, itt már majdnem összejött
Olvasó

Puskás Tivadarét viszont elfogadták, a polgármester felkérte a gazdasági és városüzemeltetési bizottságot, hogy a következő ülésén tegyen javaslatot a megoldásra. A bizottság azonban csak januárban fog ülésezni, a tábla pedig azóta is áll.

Na nem mintha az erre közlekedő autósok túl szívbajosak volnának a szabályok megszegése miatt.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra