Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Eddig: 0 0 0 0 0 0 0 / 2 500 000 Ft, még 0 nap

A szombathelyi vácis diákok nemzetközi szinten is szuperek

Jakab Hannah és Baliko Georgina egyenesen a Cseh köztársaság konzuljától vehették át egy nemzetközi rajzpályázat díjait Szombathelyen

Ma délután Jakab Hannah és Baliko Georgina a Váci Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola már nyolcadikból kimaradt egykori diákjai vehették át a Cseh köztársaság által meghirdetett „Jövő és a robotok” című nemzetközi rajzpályázatának díját. A rangos pályázatra 72 országból 11 253 pályamű érkezett és összesen 79 érmet osztottak ki.

Váci Mihály általános iskola rajzpályázat díjátadó
Balikó Georgina és Jakab Hannah a két díjazott
Mészáros D. Zsolt

A díjakat egyenesen a Cseh köztársaság konzulja, Varga György adta át személyesen. Az átadón az iskola igazgatója, Németh Gábor és Horváth Attila alpolgármester is rövid beszédet mondott, majd a konzul átadta a megérdemelt oklevelet és érmeket.

Váci Mihály általános iskola rajzpályázat díjátadó
Kattintásra galéria nyílik!
Mészáros D. Zsolt

A lányok pályázatra való felkészülését még Vörös Lívia tagozatvezető kezdte meg, majd Horváth Andrea vette át, végül Bodorkós András rajztanár segített a digitális szekciót lezárni.

Váci Mihály általános iskola rajzpályázat díjátadó
Az egyik díjazott rajz másolata.
Mészáros D. Zsolt

Bodorkós András elmondta, hogy a science fiction téma jobban megragadja a fiatalok érdeklődését. Az iskolában egyébként 30 éve indult útjára a művészeti alapképzés és azóta sikert sikerre halmoznak. A mai nehéz világban is próbálják ezt szintet megtartani. A gyerekek évente nagyjából 300 pályázatra adnak be rajzokat, melyeken rendszerint nagy sikerekkel szerepelnek.

Az iskola nyit az óvodások felé is, az előtérben éppen olyan ovisok rajzai vannak kiállítva - az iskola diákjainak alkotásaival együtt -, akik az iskolának küldték el műveiket. Ezzel is az utánpótlást akarják erősíteni.

Váci Mihály általános iskola rajzpályázat díjátadó
Az előtérben éppen egy ovis rajzpályázat is helyet kapott
Mészáros D. Zsolt

Mint mondja van olyan japán pályázat, ahol kifejezetten alapkövetelmény, hogy kizárólag kézzel rajzolt művek érkezzenek a megmérettetésre, de a diákoknak ez egyáltalán nem akadály, sőt kiváló eredményeket érnek el ebben is. Az átadó ünnepség után az egyik díjazott alkotás másolatából a jelenlévők is kaptak egy-egy példányt.

Váci Mihály általános iskola rajzpályázat díjátadó
Mészáros D. Zsolt

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra