Kiterjesztett valóságba is beléphetünk az új forintbankjegyekkel

Kiadott ugyanis egy mobilalkalmazást a Magyar Nemzeti Bank Forint App néven, aminek csak egyik funkciója a pénzek valódiságának vizsgálata.

A Magyar Nemzeti Bank az idei év végén lezárja a 2014-ben megkezdett bankjegycsere programot, és ennek keretében bemutattak egy új, világelsőnek számító okostelefonos applikációt is. Az alkalmazás egyrészt képes arra, hogy ellenőrizzük vele a bankjegyek eredetiségét. A bankjegyekre ugyanis egy különleges biztonsági kód került, ami szabad szemmel nem, csak kizárólag a most bemutatott Forint App segítségével látható.

De az app nem csak a bankjegyek valódiságát képes megállapítani, hanem az egyes forint bankjegy címletek hátoldali képéhez kapcsolódó kiterjesztett valóság élményt nyújt. A Forint App nem hasonlítható össze más hasonló alkalmazásokkal, mert nem egyszerű képfelismerést, hanem a jegybank szakértőivel közösen fejlesztett egyedi algoritmust használ.

A beszámoló szerint persze a Forint App azért nem helyettesíti a professzionális bankjegyellenőrző berendezéseket, így amennyiben egy forint bankjegy valódiságát érintően a felhasználóban bizonytalanság merül fel, úgy bármelyik posta- és bankfiókban, vagy az MNB lakossági pénztárában célszerű ellenőriztetnie azt.

Az ingyenes alkalmazás a mai naptól már elérhető az online áruházakban.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tech