Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A WSSZ darabja ismét bekerült a Városmajori Színházi Szemle versenyprogramjába

A falu rossza jutott be a hat darab közé.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Papp Tímea, Stuber Andrea és Urbán Balázs színikritikusok alkotta szakmai bizottság több mint ötven, 2016. március 1-je és 2017. február 20-a között bemutatott vidéki és határon túli színházi előadás közül választotta ki azt a hat darabot, amik bekerülhettek a Városmajori Szabadtéri Színpad versenyprogramjába. A szórakoztató jellegek mellett a művészi megvalósítást, az alakítások hitelességét, a társulati munkát, az újszerű megközelítést és a technikai adottságokat is figyelembe vették a kiválasztásnál.

A falu rossza
Mészáros Zsolt
A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Az immár hagyományos nyárindító Városmajori Színházi Szemlében idén a klasszikus szórakoztató műfajok képviseltetik magukat, zenés előadások és komédiák, de Feydeau-bohózat és népszerű operett is szerepel a programban. A szombathelyi mellett bemutatkozik a nyíregyházi, miskolci, kecskeméti, csíkszeredai és szabadkai társulat, amelyek közül többen a Szemle visszatérő vendégei. Az előadásokat olyan neves rendezők állították színpadra, mint Béres Attila, Lendvai Zoltán, Mohácsi János, Rusznyák Gábor, Tasnádi Csaba és Szőcs Artur.

A 2017. évi Városmajori Színházi Szemle versenyprogramja:

Déry Tibor - Presser Gábor: Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról – Móricz Zsigmond Színház, Nyíregyháza (rendező: Tasnádi Csaba)

Tóth Ede: A falu rossza – Weöres Sándor Színház, Szombathely (rendező: Mohácsi János)

Peter Shaffer: Amadeus – Szabadkai Népszínház (rendező: Béres Attila)

Szirmai Albert – Bakonyi Károly – Gábor Andor: Mágnás Miska – Katona József Színház, Kecskemét (rendező: Rusznyák Gábor)

Georges Feydeau: A hülyéje – Miskolci Nemzeti Színház (rendező: Szőcs Artur)

Vadnay László – Békeffi István – Márkus Alfréd: Tisztelt Ház – Csíki Játékszín, Csíkszereda (rendező: Lendvai Zoltán)

A Weöres Sándor Színház szereplései ezidáig a Városmajori Színházi Szemlén:

Városmajori Színházi Szemle, 2016 – Közönségdíj (Makrancos Kata, avagy a hárpia megzabolázása; rendező: Alföldi Róbert)

Városmajori Színházi Szemle, 2016 – A legjobb női főszereplő (Bánfalvi Eszter – Makrancos Kata, avagy a hárpia megzabolázása )

Városmajori Színházi Szemle, 2015 – A legjobb férfi főszereplő (Bajomi Nagy György – Vitéz Mihály)

Városmajori Színházi Szemle, 2014 – Különdíj (Czukor Balázs és Khaled-Abdo Szaida – a Cudar világ/Mágnás Miska című nagyoperett átírásáért)

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kultúra

Hirdetés