Aase-díjat kapott Németh Judit, a WSSz színésznője

Az Aase-díjat a magyar színházi előadások epizódszerepeinek megformálói kapják. Idén a kuratórium Németh Judit színművészt találta érdemesnek az elismerésre.

Az Aase-díjat Gobbi Hilda alapította végrendeletében. A budai házának halála utáni értékesítéséből befolyt összeg kétharmadát szánta a díj alapítására. Gobbi Hilda ezt írta a díjról: „Sajátossága a színészi munkának, hogy a főszereplő több felvonáson keresztül vonja magára a figyelmet. Az epizodistának csak néhány perce, pillanata van; tömörít, mint az író, amikor epigrammát alkot.” - írja a szombathelyi színház honlapja.

Németh Judit
Bonyhádi Károly

Idén november 7-én ült össze az Aase-kuratórium: Bajcsay Mária, Bezerédi Zoltán, Mertz Tibor, Nagy Mari és Kuna Károly, s Básti Lajos figyelő tekintetétől kísérve döntöttek a 2023. évi Aase-díjakról: Németh Judit, Soltész Bözse, Felhőfi-Kiss László és Keresztes Sándor kapták az elismerést, amelyet 2023. december 11-én vehetnek át a Bajor Gizi Színészmúzeumban.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra