Már pakolják fel az adventi díszkivilágítást Szombathely Fő terén

Három hét és kezdődik a szombathelyi adventi vásár. Mint arról lapunk korábban beszámolt, Megvan az idei szombathelyi adventi vásár időpontja! 2022. October 06. 07:30 november 18. és december 23. között rendezik meg, idén tehát 5 hétig tart majd az adventi vásár Szombathelyen, de „a kulturális és szolgáltatói tartalmáról még folyamatban vannak az egyeztetések”, így ezzel kapcsolatban későbbre ígért tájékoztatást az önkormányzat.

Most pedig, október 27-én reggel már el is kezdték a készülődést, legalábbis a díszkivilágítás felpakolását. Első körben a girlandégők kerültek fel a fákra, aztán majd jön minden szépen sorban.

Nyugat.hu

Mint ugyanis egy héttel ezelőtt kiderült, Szombathelyen mégis lesz adventi díszkivilágítás, összedobták rá a pénzt 2022. October 20. 15:28 mégis lesz teljes adventi díszkivilágítás Szombathelyen, összedobták rá a pénzt. Pedig a korábban bejelentett, Bezár a mozi, költözik a szimfonikus zenekar – Elfogadta a 74 pontos takarékossági csomagot a szombathelyi közgyűlés 2022. September 29. 16:57 74 pontos takarékossági csomag egyik eleme az volt, hogy idén nem lesz adventi díszkivilágítás Szombathelyen, csak a karácsonyfát és néhány közkedvelt elemet világítanak meg.

Nemény András polgármester elmondta, Szombathelyen mégis lesz adventi díszkivilágítás, összedobták rá a pénzt 2022. October 20. 15:28 mivel a városvezetés szerette volna, hogy mégiscsak legyenek fények, így először a nagyobb, majd a kisebb vállalatokat keresték meg és sokan a zsebükbe nyúltak a nemes cél érdekében.

Közben a vásározók is belső gyűjtést indítottak, szintén sikeresen, és végül a városvezetők is beszálltak, saját fizetésükből egészítették ki az összeget. Így jött össze a szükséges, nagyjából 10 millió forint.

És nem is annyira a már meglévő dekoráció vagy az áram a költséges, hanem a világítás felszerelése. De most már semmi akadálya nincs, hogy a szokásos formában és időpontban kigyúljanak a belvárosban ünnepi fények.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Csak Szombathely