Megvan az idei szombathelyi adventi vásár időpontja!

Elszálló rezsiárak ide vagy oda, lesz bizony, de nem teljesen úgy, ahogy azt megszoktuk.

Ennyire nyakunkon van a karácsony? – tettük fel a kérdést Ennyire nyakunkon van a karácsony? 2022. October 02. 07:41 hétvégén, miután már hetek óta lépten-nyomon belebotlunk a boltok polcain karácsonyi dekorációkba és édességekbe. A szeptemberben betörő karácsonyi őrület kapcsán pedig eszünkbe jutott, hogy megkérdezzük a szombathelyi önkormányzatot arról, hogy lehet-e már bármit is tudni az idei adventi vásárról.

Merthogy elszálló rezsiárak ide vagy oda, lesz bizony, de nem teljesen úgy, ahogy azt megszoktuk. Készített ugyanis az önkormányzat egy 74 pontból álló megtakarítási programot, Nem lesz adventi díszkivilágítás Szombathelyen, több városi épületet is bezárnak a télre 2022. September 22. 15:40 hogy a város túlélje az energiaválságot és ezt elfogadta a közgyűlés is, Bezár a mozi, költözik a szimfonikus zenekar – Elfogadta a 74 pontos takarékossági csomagot a szombathelyi közgyűlés 2022. September 29. 16:57 benne pedig szerepel többek között az is, hogy

az idei adventi vásáron nem lesz díszkivilágítás, csak a város karácsonyfáját és a gyerekek által kedvelt három elemet teszik ki, ezek csak 16 és 23 óra között lesznek kivilágítva.

De legalább lesz, és most már azt is tudjuk, hogy mikor. A városháza emlékeztetett, hogy ahogy Nemény András polgármester szeptember 19-én már bejelentette, idén is lesz adventi vásár, a tervek szerint november 18. péntek és december 23. péntek között.

Mészáros D. Zsolt

Tehát 5 hétig tart majd az idei adventi vásár Szombathelyen, de egyelőre csak ennyit árultak el, mondván, „a kulturális és szolgáltatói tartalmáról még folyamatban vannak az egyeztetések, így arról később tudunk tájékoztatást adni”.

Így az is kérdéses még, hogy lesz-e idén óriáskerék. És abból kiindulva, hogy már a tavalyi adventi vásár után sem nyilatkozott pozitívan a kereket üzemeltető Horváth Luna Park Kft. ügyvezetője, nem vagyunk túl bizakodóak.

Horváth Mihályné az óriáskerék februári bontásakor azt mondta, A szombathelyi óriáskerék látogatottságát is megtépázta a koronavírus 2022. February 01. 11:36 hogy sokkal rosszabb volt az a szezon, mint a két évvel korábbi, és bár pontos számokat nem tudott mondani, de abban biztos volt, hogy minimum 30 százalékos a visszaesés.

Hozzátette még azt is, örülnek, hogy talpon tudtak maradni, de ennek ellenére 2022-ben is szeretnének jönni. De hát azóta nagyot fordult a világ mindenkivel, így hamarosan vissza is térünk rá az óriáskerékügyre.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra