Adventi buszváróval és mikulásbusszal maxolják ki a karácsonyi készülődést Szombathelyen

A buszt, ha szerencséje van, keddtől bárhol és bármikor elcsípheti a városban.

Fokozódik az adventi hangulat Szombathelyen. Amellett, hogy másfél hete már nyitva van Most már tudjuk, miért pont az idei lesz minden idők legjobb adventi vására Szombathelyen 2023. November 24. 19:18 a szombathelyi adventi vásár, keddtől, vagyis december 5-től Mikulásbusz is járja majd a várost.

Ezt kedden kora este mutatta be Nemény András polgármester, Horváth Soma alpolgármester és Grünwald Stefánia, a Savaria Turizmus Nonprofit kft. ügyvezetője a sajtó képviselőinek és a kíváncsiskodó érdeklődőknek. Az esemény helyszíne a Tököly utcai buszmegálló volt, amit az ünnepi időszakra karácsonyi buszváróvá alakítottak.

A polgármester elmondta, az idei vásárba mindent, amit csak lehetett, beleadtak, de ezt még tudják fokozni a most bemutatott újdonságokkal.

Horváth Soma hozzátette, a buszmegálló ötletét tavaly találták ki, ami idén nemcsak azért különbözik a korábbitól, mert más a matrica, hanem azért is, mert az ott üldögélő (vagy épp álldogáló) emberek karácsonyi dalokat is hallgathatnak majd. A buszmegállót egyébként december végéig láthatjuk az ünnepi dekorációval.

Mikulásbusz
Az új matricázás mellett szól a karácsonyi zene is
Pataki Gergely

Az alpolgármester ismét felhívta a figyelmet arra is, hogy december 7-én a Fő térre érkezik az igazi finn mikulás, Joulupukki. Vele bármelyik kisgyermek találkozhat, de mivel nagy érdeklődésre számítanak, több biztonsági intézkedést is bevezetnek, erről itt olvashat Szombathelyre jön Joulupukki, a finn mikulás 2023. December 05. 16:18 bővebben.

Grünwald Stefánia közölte, a Savaria Turizmus is készül adventi programokkal. Idén is meghirdették például a „Savaria Kalendárium” elnevezésű nyereményjátékot, melynek során egy Szombathely történetével kapcsolatos helyes válaszért cserébe naponta értékes nyereményekhez – például koncert-, színház-, bábszínházi jegyekhez, éttermi ajándékutalványokhoz, helyi művészek munkáihoz, helyi sportcsapat ajándékaihoz stb. - lehet hozzájutni. Ennek részleteit a Facebookon megtalálja.

Pataki Gergely

A játék mellett két kiállításra is felhívta a figyelmet: december 9-én és 16-án (szombaton) 14.00 órakor Adventi Városnéző Sétát tartanak, melynek során a város különleges arcait ismerhetik meg a jelenlévők.

A Kis Jézus nyomában című séta keretében a gyermek Jézus ábrázolásait keressük egészen meglepő helyeken, míg az Angyalok keresése során a házakat őrző vagy díszítő angyalok, puttók varázslatos történeteit ismerhetjük meg. A részvétel ingyenes, találkozó a Tourinform Iroda előtt lesz. A sétákat Orbán Róbert helytörténész vezeti.

Nem fénybusz, mikulásbusz

A tájékoztató legjobban várt pillanata minden bizonnyal a mikulásbusz "befutása" volt. Ez tulajdonképpen - ellenben a budapesti fényvillamossal Egyszer csak megjelenik a budapesti éjszakában a fényvillamos 2023. December 05. 09:33 - nem úszik fényáradatban, csak néhány led-csíkot találni a buszon azokon a rénszarvasokon és mikuláson kívül, amivel felmatricázták a járművet.

Mikulásbusz
Keddtől közlekedik Rudolf, a mikulásbusz
Pataki Gergely

A buszon egyébként fánkkal és forró csokival várták a sajtó képviselőit, sőt, még egy rövid körre is elvitték a jelenlévőket.

A mikulásbusz december 5-től 26-ig közlekedik, és minden nap (sőt napon belül is) más-más járat lesz, így gyakorlatilag a karácsony előtti időszakban minden buszozó utazhat majd "Rudolffal". Arról, hogy az első napokban melyik járat lesz a mikulásbusz, itt tájékozódhat bővebben.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Programajánló