Áll a bál: az RTL megszerezte a „köztévé” elől a BL közvetítési jogait

Az MTVA eltaktikázta magát, valószínűleg nem gondolták, hogy lesz bárki, aki az általuk betett ajánlatnál is magasabbat mond majd.

Eddig a közmédia közvetíthette a foci BL-t, ezt az időszakot azonban, ahogy az MTVA írja, "a pénz és a kereskedelmi szempontok lezárták", ugyanis valószínűleg az RTL-hez kerülnek a meccsek. A közmédia egyébként mintegy 130 milliárd forint adófizetői pénzből működik.

A Media1 értesülései szerint valószínűleg az RTL-hez kerülnek a Bajnokok Ligája „A típusú” közvetítési jogai 2024 őszétől. (Az „A típusú” jogok birtokosa elsőként válogathat a mérkőzések közül, tehát ő dönti el, mely meccseket kíván közvetíteni, a „B típusú” jog birtokosa a maradékot kapja. Utóbbi jogokat a Sport TV-t (Sport1, Sport2) működtető AMC Networks szerezte meg.)

Ugyan hivatalosan még nem erősítették meg, de a Media1-nek nyilatkozó iparági bennfentesek biztosak abban, hogy az RTL szerezte meg az „A-típusú” jogokat, becslések szerint nagyjából évi 9-11 millió euróért, azaz meccsenként lebontva hozzávetőlegesen 100 millió forintért.

Az RTL az M4 Sport tévécsatornát is működtető, állami hátterű, mintegy 130 milliárd forintból működő Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alappal (MTVA) versenyzett a jogokért.

Az utóbbi tíz évben az állami televízió közvetítette a BL-meccseket, a magyar adófizetők által biztosított végtelen anyagi háttér ugyanis indifferensé tette, hogy üzletileg kitermelhető-e a költség, tehát be tudtak adni a piaci racionalitások feletti licitajánlatokat a tévés jogokért folytatott verseny során.

A Media1-nek egy forrás úgy fogalmazott: az MTVA eltaktikázta magát, valószínűleg nem gondolták, hogy lesz bárki, aki az általuk betett ajánlatnál is magasabbat mond majd.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság