„Álmodtam vagy igaz talán” - Lengyel gyerekek magyarul és lengyelül is elénekelték a Gyöngyhajú lányt

A helyszín Szombathely, ahol két évvel ezelőtt Benkő László csillagot kapott a hírességek sétányán.

Habár Szombathely belvárosában jellemzően mindenki siet a dolgára, ezen a hétköznapi délutánon azért sokan lassítottak vagy meg is álltak a Savaria Mozi árkádjai alatt, ahol ismerős dallamokkal találkoztak. De valahogy nem a megszokott módon.

Lengyel gyerekek énekelték az Omega együttes talán legismertebb dalát, a „Gyöngyhajú lány”-t, először magyarul, majd lengyelül.

A helyszín sem véletlen. 2020-ban itt kapott csillagot Jordán Tamás maxolta New Yorkot – Csillagsétányt avattak Szombathelyen 2020. June 27. 20:13 a zenekar billentyűse, a szombathelyi születésű Benkő László.

Sajnos a zenész időközben elhunyt Meghalt Benkő László, az Omega szombathelyi származású zenésze 2020. November 18. 08:59 , sőt a hírességek sétányát létrehozó Broadway kávézó is bezárt Távozik a Savaria mozi kávézójának bérlője 2023. February 17. 11:05 , de a csillag és a hely szelleme itt maradt.

A gyerekek egy Wegiersk nevű észak-lengyel település általános iskolájába járnak, amely évek óta szoros kapcsolatot ápol a Vas megyei Püspökmolnári iskolájával. Az iskolák diákjai rendszeres időközönként személyesen is meglátogatják egymást.

Most például azért jöttek, hogy lengyel kertet létesítsenek a magyar testvériskola mellett (ehhez hoztak növényeket), amit majd egy magyar kert építése követ Lengyelországban.

Nem ez az első alkalom, hogy a lengyel gyerekek magyar slágert adnak elő Szombathelyen. Talán néhány olvasónk emlékszik arra, hogy ugyanennek az iskolának a diákjai két évvel ezelőtt a „Szállj el, kismadár” című Republic-klasszikust adták elő az ISEUM-ban.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra