Egy csepp remény tengernyi infúzióban – egy leukémiás tini naplójából készült könyv Szombathelyen

A különleges segítőkönyv az Alpokalja a Daganatos Gyermekekért Alapítvány ötlete volt.

16 évvel ezelőtt nagyot fordult a világ egy fiatal lánnyal, Iványi Kinga Annával, „új otthonba” kellett költöznie egy időre – emlékezik vissza. Súlyos betegséget diagnosztizáltak a tinilánynál, így kórházban kezdték kezelni. A kezelések pedig szerencsére sikeresnek bizonyultak és amikor Kinga elkezdett jobban lenni, úgy döntött, naplót fog írni.

A történet pedig happy enddel végződött, ugyanis felgyógyult a leukémiából, de végül nem fejezte be a naplót – egészen mostanáig.

Így született meg az Egy csepp remény tengernyi infúzióban – egy leukémiás tini naplója, amit az Alpokalja a Daganatos Gyermekekért Alapítvány elnökének, dr. Györke Eszter gyermek hemato-onkológusnak és a sorstársak anyukáinak biztatására írt meg Kinga.

„Nem okoz nehézséget feleleveníteni azt az időszakot, mert a családom, barátok, sok-sok, tényleg rengeteg ismerős és persze nem utolsósorban a szombathelyi Markusovszky Kórház 'A' gyermekosztály dolgozói segítettek, végigkísértek a gyógyulás útján és megszépítették a fájdalmas mindennapokat” írta Kinga a Facebookon.

A napló alapján írt kéziratban Kinga emlékeit kiegészítették a családtagok is. Így megszólal például édesanyja, édesapja és a betegségét különböző életkorukban megélt testvérei is, ezáltal pedig még mélyebb betekintést nyerhetünk a család egységébe, a lelkekbe, a megküzdési stratégiákba, a bennük felmerülő kérdésekbe, melyeket tizenöt év távlatából meg is válaszolnak.

A segítőkönyvnek pedig bemutatója is lesz: szeptember 24-én szombaton 17 órakor a szombathelyi Bartók Béla Zeneiskola Tibold Iván termében.

Alpokalja a Daganatos Gyermekekért Alapítvány

„Ajánljuk ezt a könyvet a tizenéves beteg gyermekeknek, valamint bármely korosztályhoz tartozó beteg gyermek családjának, rokonainak, barátainak – akik ha elolvassák, erőt meríthetnek a kezelések alatt átélt nehéz, embert próbáló, fájdalmas, küzdelmes és reményvesztett időszakokban. A bennük oly gyakran felmerülő kérdésekre választ kaphatnak könyvünk szereplőitől, akik saját tapasztalataikat, megélt, átélt élményeiket, érzéseiket fogalmazzák meg” – írja a könyvről az alapítvány.

Alpokalja a Daganatos Gyermekekért Alapítvány

A bemutatóra egyébként bárki elmehet és természetesen már ott meg lehet venni a könyvet, majd utána az alapítványtól lehet megrendelni. Ennek részleteiről oldalukon lehet tájékozódni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra

Valódi tájékoztatásra vágysz? Vagy elég a propaganda? Dönthetsz! Támogasd a Nyugat.hu-t