Újabb 30 millió forint kell az Aréna óvoda felújításához, nem tervezték a kerítés cseréjét

Szeptemberben nyithat ki a felújított óvoda.

A tavaly novemberi plusz 30 millió forint Egy jól behatárolható üzleti kör nyerte a szombathelyi közbeszerzéseket - jelentették ki egy mai sajtótájékoztatón 2019. November 13. 14:21 mellé újabb 30 milliót szavazott meg a szombathelyi közgyűlés az Aréna óvoda felújításához.

Mészáros D. Zsolt

Novemberben azért kellett a plusz 30 milliót, mert az eredeti tervekben nem volt benne a teljes belső vakolás, csak munka során derült ki, hogy arra szükség van. Most pedig a kerítés cseréjéhez kell még 30 millió.

Tény, hogy a kerítés tényleg rossz állapotban van, és az is tény, hogy a csere nem szerepelt az eredeti tervekben.

Lendvai Ferenc a Fidesz-frakció közgyűlés utáni sajtótájékoztatóján Hárommilliárd forint a kasszában, politikai alku vagy véletlen egybeesés az Agora igazgatói kinevezése? 2020. January 31. 12:15 azt mondta, az elnyert uniós támogatás energetikai felújításról, korszerűsítésről szólt, így abba nem fért bele a kerítés cseréje. Megjegyezte, erre megvan a keret a tavalyi maradványpénzeknél, lehet, hogy a 30 millióba belefér az udvari játékok cseréje is.

Mészáros D. Zsolt

Az óvodát 2017 augusztusában zárták be azzal, hogy 2018 szeptemberében az óvodások a már felújított épületbe térhetnek vissza. Az első közbeszerzési pályázat azonban sikertelen lett Tavaly augusztus óta áll a szombathelyi Aréna Óvoda felújítása 2018. April 17. 09:41 , új pályázatot írtak ki, tavalyelőtt szeptemberben kiderült Valószínű, hogy még a 2019-2020-as szezonban is zárva lesz a szombathelyi Aréna óvoda 2018. September 16. 19:14 , hogy az is sikertelenül zárult.

A kétszeri sikertelenség oka az volt, hogy a kivitelezők a megadott műszaki tartalommal sokkal drágábban vállalták volna a munkát, mint amennyi keret van rá. Így aztán nem csak tavalyelőtt ősszel, de tavaly sem költözhetett vissza az óvoda eredeti helyére.

Mészáros D. Zsolt

A új városvezetés ezért döntött tavaly és most is a plusz 30-30 millió forintos támogatás mellett, mert különben tovább csúszna a felújítás befejezése. Ami csúszott már így is eleget, januárban írtuk Úgy néz ki, csak szeptemberben költözhetnek vissza a gyerekek a szombathelyi Aréna óvodába 2020. January 07. 19:15 , hogy a kivitelezővel kötött szerződés alapján februárban át kellene adni az óvodát, de most már biztos, hogy a gyerekek csak szeptemberben költözhetnek vissza.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet