Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Végig lehet majd sétálni a Rába szentgotthárdi partján

Sétányokat építenek, és közben megoldják az árvízvédelmi problémákat is.

Az év eleje óta zajlik a nagy munka a Rába és a Lapincs szentgotthárdi szakaszán. A Nyugat-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság koordinálásával, európai uniós támogatásból korszerűsítik a folyó árvízvédelmét, egészen a Lapincs torkolatáig.

Forrás: szentgotthard.hu

A munka a belvárost is érinti, hiszen az új támfal a gáttól a József Attila utca mentén, a híd alatt, a bal oldalon a volt kaszagyár kerítése, jobb oldalon a gimnázium és a piac mellett halad el.

Forrás: szentgotthard.hu

A munka során teljesen a régi töltés mellett pár méterrel új és magasabb támfalat építenek ki, felújítják a zsilipeket, a gátőrházat, a hídra radaros távmérő és vízszintregisztráló eszközök telepítenek.

Forrás: szentgotthard.hu

Közben arra is ügyelnek, hogy a kaszagyár ipari védettségű részeit, így például a kéményt, ne érintse a munka. Amikor elkészül az új támfal, a régi töltést elbontják, s a helyén sétányt alakítanak ki, ami követi a Rába vonalát a duzzasztóműtől egészen a Lapincs torkolatáig.

A munkával várhatóan várhatóan 2021. augusztus 31-ig végeznek.

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tech

Tovább az oldalra