Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Aszteroida süvít el a Föld mellett péntek este

2020 izgalmai után ez már csak levezetés.

Magyar idő szerint este 9 óra 20 perc táján egy kb. 200 méteres aszteroida húz el bolygónk mellett – jelentették a NASA kutatói.

A „mellett” csillagászati mértékkel mérve kicsit mást jent, mint a hétköznapi nyelvben: nagyjából 3 millió kilométert, ami meglehetősen soknak tűnik, de valójában csak nyolcszor nagyobb, mint a Föld és Hold közötti távolság.

infopapa.hu

És a félelem sem teljesen alaptalan: az ekkora méretű aszteroidák néhány száz évente szoktak becsapódni a Földbe, egy ilyen esemény komoly lokális pusztítást, illetve ha tengerbe zuhan, cunamit idéz elő – írja a Telex .

A tudósok folyamatosan pásztázzák az űrt, keresve a veszélyt jelentő nagyobb méretű aszteroidákat, amelyek közül 95 százalékot már leltárba is vettek. Ezek közül egyik sem csapódik a bolygónknak a következő 100 évben – nyilatkozta a Newsweeknek az egyik NASA-vezető.

Bízzunk benne, hogy maradék 5 százalék is rendesen viselkedik.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tech

Tovább az oldalra