Már Kanadából is érkeznek átverős nigériai levelek

Olvasónk továbbított egyet, nehogy valaki bedőljön a trükknek.

Jó 15 évvel ezelőtt volt az úgynevezett "nigériai levelek" fénykora. Biztosan vannak, akik emlékeznek rájuk, ezek voltak az első olyan online átverések, amiknek, sajnos, elég sokan be is dőltek.

A trükk lényege az volt, hogy egy ismeretlen, magát bankárnak nevező valaki, Google-fordítóval magyarra fordított levélben tájékoztatja a címzettet, hogy ő egy nagy összegű vagyon örököse. Akire elhunyt, távoli rokona hagyta a mesés összegeket, de ahhoz, hogy hozzájusson, kell egy eljárás. És ehhez szükség van némi befizetésre, jellemzően 200-400 ezer forint között.

Később még inkább elterjedt a csalás ezen változata, néha felbukkantak a már nem is Nigériából érkező "nigériai levelek" . Mára pedig Kanadára is hivatkoznak.

Az alábbi, olvasónk által továbbított levél egyértelmű átverés, de mindenképpen kifinomultabb az technika, de azért az feltűnhet, hogy egy "bankelnök" gmailes címet használ.

A kanadai "nigériai levél"

Mr. David Mckay vagyok, Torontóból, Kanadából. A ROYAL BANK OF CANADA elnöke és vezérigazgatója vagyok. Először is szeretném, ha tudná, nagyra értékelem a nagylelkűségét, amellyel itt a Facebookon elfogadta kérésemet, és szeretném biztosítani, hogy nem fogja megbánni tettét.

Azt hiszem, Isten azt kívánja, hogy ezen a nagyon rövid időn belül találkozzam veled, mivel egy fontos és sürgős üzleti megbeszélésem van. Szeretnék megosztani veled, amiről úgy gondolom, hogy érdekelni fog és hasznodra válik, mivel kapcsolatban áll vezetéknév és állampolgárság, és ebből Ön hasznot húz.

Egy, az Ön országából származó férfi/polgárral kapcsolatban írok Önnek, Kóbor Alex úrral, aki itt Kanadában egy aranybányászati ​​cég tulajdonosa volt, és egyben bankunk, a ROYAL BANK OF CANADA egyik legnagyobb részvényese. 2015. február 2-án Alex úr nyisson lekötött betétes magánszámlát bankunkban, a ROYAL BANK OF CANADA-ban, és helyezzen el 78 000 000,00 USD (hetvennyolc millió USD) összeget a számlán autógyártás megnyitása céljából. cég az Ön országában.

De nagyszerű üzletemberként és állandó/rendszeres utazóként nagyon sajnálatos volt, hogy Alex úr a (COVID-19) koronavírus-betegség halott áldozatai között volt, 2019 decemberében halt meg. Tehát a fő ok, amiért elmondom, ez az . A néhai Alex úr nem említette a közeli hozzátartozóit/örökösét, amikor megnyitotta a lekötött betéti magánszámlát és befizette a pénzt.

Özvegy volt, felesége néhai Kóbor Erzsébet asszony, gyerekük nem volt, rokonokat nem említett. A bank igazgatósági csoportomnak erről még nincs információja, nem tudnak a számláról és a haláláról, csak azért tudtam erről, mert én vagyok a bank elnök-vezérigazgatója és minden ilyen tranzakció. igazolnom kell a kitöltést és a bank vezetőjének tudatosságát is. Tehát ahogy most ezt írom, erről csak Ön, én és a bank vezetője tud, és a tranzakció sikeresen lezajlik hármunk között.

Múlt héten a banki vezetőségem megbeszélést tartott a bankellenőrzés céljából, hogy feljegyezzék a nyugalmi és magánbetéti számlákat. Tudtam, hogy ez megtörténik, és ezért kerestem megoldást a helyzet kezelésére, mielőtt a bank igazgatósági csapata tudomást szerez róla, mert ha megtudják, kérni fogják a pénz megosztását, amit elutasíthatok. és nem akarom, hogy ez megtörténjen. Ezért örültem, amikor megláttam az adataidat.

Most arra törekszünk az együttműködésére, hogy Önt Következő rokonként/A számla örököseként jelenítsük meg, mivel ugyanaz a vezetékneve és állampolgársága, mint Alex úrnak, és a banki központom kiadja Önnek a számlát a Hatóságomon és a Hatóságomon keresztül. a bank vezetője. Nincs kockázat; a tranzakciót olyan törvényes megállapodás alapján hajtják végre, amely megvédi Önt a jogsértéstől. Jobb, ha követeljük a pénzt, mint megengedjük, hogy a bankigazgatók megosszák egymással.

Nem vagyok kapzsi ember, ezért azt javaslom, hogy osszuk meg a forrásokat, 30/30%40%, ami 30% neked, 30% a bank vezetőjének és 40% nekem, remélem, a megosztás rendben van és a pénzből való saját részesedésem segíteni fog új projektem elindításában. Mondja el nekem ezzel kapcsolatos véleményét, és kérjük, kezelje bizalmasan ezt az információt. További részletekkel szolgálok, amint megkapom sürgős válaszát az alábbi hivatalos e-mail címemen.

E-mail címem: davidmckay339_KUKAC_gmail_PONT_com

Üdvözlettel;
Mr. David I Mckay
davidmckay339_KUKAC_gmail_PONT_com

----------------

Kíváncsian várjuk a következő variációt.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem