Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Autista kislány a Szezám utca legújabb lakója

A gyermekeknek szóló sorozat új szereplőjét az autizmus megbélyegzése ellen küzdő kampány részeként mutatják be.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A készítők egyúttal abban is bíznak, hogy Julia karaktere segít majd az autistákkal foglalkozóknak, így a betegséggel küzdők családjainak is. A Szezám utca Juliája olyan kislány, aki „egy kicsit másként tesz dolgokat", amikor barátaival, Elmóval és Abbyvel játszik - írja a BBC News.

Julia a Szezám utca új lakója
bbc.co.uk
A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Az ötévesek sokszor azt gondolják, ha egy másik gyerek nem néz rájuk, akkor biztos nem akar játszani velük, pedig nem erről van szó.

Azt akarjuk, hogy nagyobb figyelemmel és együttérzéssel forduljanak az autisták felé

- magyarázta Sherrie Westin, a Szezám utca karitatív programjainak irányítója.

Julia a Szezám utca tévésorozatában nem, csak a digitális és nyomtatott mesekönyvekben jelenik majd meg. Az új szereplővel készült kiadványok gyakorlati példákat is lefestenek. Az egyik részben például Julia csapkodni kezd, de Elmo nem néz rá neheztelve - ahogy az a valóságban gyakran előfordul -, hanem elmagyarázza, hogy ez most azt jelenti: Julia izgatott.

A Szezám műhely Láss csodát minden gyerekben elnevezésű kampánya online anyagaival az autistákkal nap mint nap foglalkozóknak is segítséget nyújt. Tájékoztatójuk 2 és 5 év közötti autista gyereket nevelő családoknak szól, és olyan látszólag egyszerű témák is szerepelnek benne, mint a fogmosás, egy étteremben elköltött ebéd vagy az úttesten való átkelés.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kultúra

Hirdetés