Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Betehet a belgrádi vasútvonalnak, hogy autópálya épül Lengyelország és Kína között

Az autópálya sokkal gyorsabb, mint a tengeri szállítás, amire a Budapest-Belgrád vasútvonalat alapozták.

Valószínűleg háttérbe szorul a hajós áruszállítás, és így Budapest Belgrád vasútvonal jelentősége is, ha elkészül a Kínát és Európát összekötő autópálya. Az orosz hatóságok engedélyt adtak az építésre, minden akadály elhárult az elől, hogy elkészüljön a nyolcezer (!) kilométeres, kétszer kétsávos gyorsforgalmi út - írja a hegylakok.hu .

Forrás: hegylakok.hu

Az Új Selyemút összeköti Lengyelországot Minszkkel és Moszkvával és persze Kínával, s nagy előnye, hogy sokkal gyorsabban ér ide az áru, mint vasúton vagy hajón. A tengeri szállítás legalább három hetet vesz igénybe, de az átlag inkább másfél hónap, az autópálya ennél sokkal gyorsabb.

A legmerészebb becslések szerint már öt év múlva autópályán közlekedhetnek a fuvarozók Szentpétervár és a kínai határ között, míg a teljes kivitelezés várhatóan 2031 és 2035 között fejeződik be. A beszámolókban kiemelték, hogy a Pekingből induló és Nyugat-Európába tartó áruk összértéke napi egymilliárd euró és folyamatosan növekszik.

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Gazdaság

Tovább az oldalra