„Autót túráztató fiatalok, bútort tologató szomszéd” - Olvasóink azt mondják, zajosabb lett Szombathely

De hivatalosan nem sokat panaszkodunk.

Valóban zajosabbak a szombathelyi szomszédok és utcák, mint 10-15 évvel ezelőtt?

- kérdeztük egy október közepén megjelent írásunkban „Ha éppen nem fúrja senki a falat, akkor egymással üvöltöznek” 2023. October 19. 07:40 .

A válasz félreérthetetlen. Olvasónk kétharmada arra szavazott, hogy

„Igen, egyértelműen”.

24 százalék szerint változatlan a helyzet, és mindössze 10 százalék számolt be arról, hogy inkább csendesebb lett a környék.

A kérdést azért tettük fel, mert az utóbbi időben több helyről is azt hallottunk, zajosabb lett a belváros, és beszéltünk olyannal is, aki szerint ugyanez a trend tapasztalható a lakótelepeken.

Olvasóink szerint hangosabbak vagyunk, mint 10-15 évvel ezelőtt
Mészáros D. Zsolt

Hogy valóban így van, azt a szavazáson kívül csak az olvasói hozzászólások erősítik meg.

„A Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság ilyen jellegű statisztikai kimutatást nem vezet. A rendőrök az összes Főkapitányságra beérkező bejelentésre megteszik a szükséges intézkedéseket, a jogsértő cselekményeket szankcionálják.”

Ez a válasz érkezett Vas megyei rendőrségtől, amikor a csendháborítással kapcsolatos bejelentésekről érdeklődtünk.

A hozzászólások alapján olvasóinkat az alábbi zajok bosszantják leginkább:

 • A szomszédban zajló munkálatok, javítások felújítások
 • Nem megfelelő időben végzett háztartási munkák (porszívózás éjjel kettőkor)
 • Hangos zene (mulatozás)
 • Hangos filmnézés
 • Bútorok tologatása
 • Veszekedés, családi konfliktusok
 • Hangos fiatalok az éjszakában
 • Hangos gépjárművek az utcákon
 • Autó- és lakásriasztó
 • Az is figyelemre méltó, hogy miközben sok a gondunk a környezeti zajokkal, európai összehasonlításban viszonylag keveset panaszkodunk „Ha éppen nem fúrja senki a falat, akkor egymással üvöltöznek” 2023. October 19. 07:40 .

  A németek vagy a hollandok több mint 30 százaléka tett már bejelentést a szomszédból vagy az utcáról érkező zajokra, Magyarországon az arány kevesebb mint 10 százalék.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Életmód