Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Nézd azt a fekete kis pöttyöt a Nap előtt! Az a Merkúr

Áthaladt a Nap előtt a legbelső bolygó. Kollégánk távcsővel fotózta és videózta a különleges csillagászati eseményt.

Eltakarta a Napot a Merkúr egy egészen apró pontocskában hétfőn délután. Az úgynevezett Merkúr-áthaladáskor – mint a napfogyatkozás idején a Holdunk – a Naphoz legközelebbi bolygó olyan helyzetbe kerül, hogy innen a Földről nézve egy sötét foltként úszik át a napkorong előtt. Ilyenkor egy kicsit jobban megmutatkozik az, amit egyébként egy ember számára igen nehéz elképzelni: így működik a Naprendszer. Ha most lemaradt róla, akkor egyrészt nézze meg képeinket és a videót!

Mercury transit 2016.05.09.
Mercury transit 2016.05.09.
Mészáros Zsolt
Másrészt készüljön 2019-re, mert legközelebb akkor lesz ilyen együttállás.

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Kapcsolódó cikkeink

Vénusz vonul át a Nap előtt

Most elég volt hajnalban felkelni, de a következő hasonló eseményre 113 évet kell várni. Csak szólunk, hogy lefotóztuk az úgynevezett melléknapokat is.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tech