Az Adidas letiltotta a 44-es mezszámot a német válogatott 2024-es szerelésén

Egy apró malőr miatt a dupla négyes kísértetiesen emlékeztet a kettőzött sig rúnára.

Ezután nem lehet a német nemzeti labdarúgó-válogatott szerelését a 44-es mezszámmal kérni, az Adidas ugyanis letiltotta azt, miután a szám dizájn kísértetiesen emlékeztet a Nemzetiszocialista Párt SS különítményének szimbólumára, szúrta ki a BBC.

Az Adidas elutasítja az idegengyűlölet az antiszemitizmus, az erőszak és az uszítás minden formáját, áll Oliver Brüggen a cég szóvivőjének közleményében.

A kérdéses négyes szám
dfb-fanshop.de

A német válogatott 1954 óta használja az Adidas mezeit, bár ez az együttműködés 2027-től megszűnik, mivel a Nike a jelenlegi összeg duplájáért megszerezte a jogokat a német labdarúgó-szövetségtől (DFB).

Az Adidas amúgy mindent megtett a diverzitásért, hiszen a németek idegenbeli mezének az alapszíne a rózsaszín lett. Az kérdés, hogy erre hány esetben lesz szükség, hiszen a 2024-es foci EB házigazdája Németország lesz.

A német szövetség az X-en jelentette be, hogy az UEFA előzetesen jóváhagyta a mezszámok típusát, ekkor még senki sem jelezte, hogy a dupla négyes az SS szimbólumára. A holokauszt során az SS kiemelt szerepet játszott, mivel ők felügyelték a koncentrációs táborokat is.

Az Adidas már jelezte, hogy a 4-es számot újra tervezik.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek