Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Az angliai Lutonban hagyott több tucat magyart a WizzAir

A légitársaság szerint a földi személyzet hibázott.

Megközelítőleg 50 utas maradt le a Wizz Air vasárnap esti, Lutonból Budapestre tartó járatáról, pedig az indulás előtt két órával már ott voltak a repülőtéren.

A helyszínen alá akartak velük íratni egy papírt, hogy 70 fontért átteszik máskorra a foglalásukat, de ebbe nem mentek bele, mert nem ők voltak a vétkesek.

A gép indulása óta csaknem egy nap eltelt, de még mindig nincs arról információjuk, ki és hogyan fogja őket kárpótolni.

A légitársaság szerint a földi kiszolgáló személyzet hibázott, a cég elnézést kért a kellemetlenségekért, és ígérte, hogy mindent megtesz azért, hogy hasonló eset többé ne fordulhasson elő.

Azt ígérték, hogy az érintett utasok átírathatják a jegyüket egy másik járatra, vagy visszatérítik nekik a jegy árát. A károsult utasok a visszatérítésen felül 250 eurós kompenzációban is részesülnek, de ehhez kérelmet kell benyújtaniuk.

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hírek

Tovább az oldalra