Bajban a magyar ipar, egy év alatt 6 százalékos a visszaesés

A KSH adatai lapján csak az autóipar fejlődik, a többi ágazat esik vissza.

Egy év alatt 6,1 százalékkal csökkent az ipari termelés Magyarországon – közölte a KSH pénteken.

A fenti adat a munkanaphatástól megtisztított érték, az ipari termelés volumene idén júniusban 3,8 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól. Az ipari kibocsátás 2023 májusához mérten, azaz egy hónap alatt 0,9 százalékkal mérséklődött.

A termelés az év első hat hónapjában 4,8 százalékkal kisebb volt, mint 2022 azonos időszakában.

Forrás: KSH

A termelés csupán két ágazatban nőtt az elmúlt egy év alatt. A járműiparban a legnagyobb mértékben, de jelentősen bővült a villamos berendezés gyártásában is.

Ugyanakkor a számítógép, elektronikai, optikai termék, valamint az élelmiszer, ital és dohánytermék gyártásában visszaesett a termelés.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság