Helló Balatonberény, és veled együtt a legszebb nyarak

A balatonberényi gyermeküdülőben sok-sok vasi diák töltött jó kis napokat. Úgy néz ki, az üdülőt eladják. Maradnak az emlékek, s belőlük egy kiállítás, ami a hétvégén nyílt meg.

Az Éljen Szombathely Egyesület gondolta úgy, hogy nem hagyja, hogy a Vas megyei önkormányzat csak úgy eladja a balatonberényi gyermeküdülőjét - ami azért is szomorú, hiszen a szegényebb gyerekek egyetlen nyaralási lehetőségéről van szó -, és ha mást nem is nagyon tehet, legalább mindenkit emlékeztet arra, milyen sokat jelentettek az itt töltött napok az iskolásoknak. Most őket kérték fel: küldjenek be rajzokat, tárgyakat, emlékeket, mutassák meg, milyen volt a "Balaton legszebb nyarakon" .

"Balaton legszebb nyarakon" kiállításmegnyitó és megemlékezés
klikk után képek
Zergi Borbála

A beküldött pályaművekből az MMIK Stúdió galériájában nyíló kiállítást dr. Ipkovich György, Szombathely egykori polgármestere, országgyűlési képviselő nyitotta meg. Az irodalmi pályamunkákat Müllner Zoltán ( az irodalmi zsűri képviselője) a képzőművészetiekét Rasperger József (a képzőművészeti zsűri képviselője) értékelte. Az egyesület tevékenységéről, a pályázat céljáról a program főszervezője Gadóczy József beszélt, aki ezt követően átadta a díjakat. Ezután a berényi gyermeküdülő történetének kiemelkedő szereplői (Horváth László, Horváth Edina, Kiss Péter és Gerecs László) egy beszélgetés keretében emlékeztek vissza az üdülőre, annak hasznosságára, fontosságára.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra