Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Bécsben megtartják a karácsonyi vásárokat, Burgenlandban viszont sorban mondják le őket

Szombathelyen még nincs döntés, de a határ túloldalán is sok a kérdőjel.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, Budapesten hivatalosan is lefújták Lefújták a Vörösmarty téri karácsonyi vásárt 2020. October 12. 18:08 Vörösmarty téri nagy karácsonyi vásárt, és Szombathelyen is vacillálnak még , hogy mi is legyen.

Tekintettel a fertőzés terjedésére és a riasztó számokra, nem lehet egyszerű döntés.

Megkérdeztünk olvasóinkat arról, hogy szerintük mi legyen.

A válaszadók valamivel több mint fele (52%) szerint „Legyen! Jó lenne, egy kicsit kiereszteni a gőzt”, és ehhez hozzáadhatjuk még azt a 15 százalékot, akik szerint csökkentett üzemmódban, de meg kellene tartani.

Bécsben megtartják

Elfogadta a város a Bécsi Gazdasági Kamara koronavírus elleni védekezésről szóló javaslatait, így Bécsben idén is megrendezik a hagyományos karácsonyi vásárokat az előírt egészségügyi szabályok betartása mellett – közölte lapunkkal a város külképviseleti irodája.

Az egyes vásárok méretétől és elhelyezkedésétől függően különböző egészségügyi szabályokat kell majd betartani.

Advent Bécsben - Idén más lesz az utcakép
Nagy Jácint

A maszk viselése az étkezéseken kívül mindenhol kötelező lesz, eladóknak és látogatóknak egyaránt. Egyirányú forgalmi rend kerül kialakításra, illetve ahol szükséges, korlátozzák a látogatók számát is.

Megrendezik tehát a Bécsi Városháza, a Rathausplatz előtt található karácsonyi vásárt, a tér másik felén pedig megszokott módon helyet kap a Karácsonyi Álom, a Wiener Weihnachtstraum.é

Áll majd a kétszáz vörös szívvel feldíszített fa, a Herzelbaum is, és ha minden a tervek szerint halad, lehetőség lesz a Bécsi Jégálomban is korcsolyázni, igaz, a jégpálya a megszokott nagysága helyett most „csak” 3 ezer négyzetméteren várja a mozogni vágyókat.

Nagy Jácint

Elmarad viszont a Bécsi Szilveszteri Ösvény, ami az év utolsó napján tartott hatalmas kültéri ünnepség.

„A városvezetés azért döntött így, mert a szakértők nem találtak olyan megoldást, amivel biztonságosan meg tudták volna rendezni az 50 ezer négyzetméteren tartandó mulatságot” – közölte az iroda.

Burgenland bizonytalan

Még mindig nem lehet tudni, hogy melyik karácsonyi vásárt szervezik meg idén Burgenlandban. Azonban az egyik leglátogatottabb program, a Ruszti Adventi Vásár már biztosan elmarad. Ahogyan a nagymartoni (Mattersburg), a féltoronyi (Halbturn) és a városszalónaki (Stadtschlaining) vásárt is lemondták már – írja az ORF.at .

Kismartonban (Eisenstadt) és savanyúkúton (Bad Sauerbrunn) viszont biztosan lesz vásár.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra

Tovább az oldalra