Belátható időn belül érkezhet a havi egyszeri fogamzásgátló tabletta

Ezt bevenni talán kevésbé felejtik el a nők.

Amerikai kutatók kifejlesztettek egy olyan fogamzásgátlót, amelyet a nőknek elég lesz havonta egyszer szájon bevenni – írja a BBC .

A gyógyszer a gyomorban egy hónap alatt szívódik fel, és időközben ellenáll a gyomorsavaknak.

Főleg azoknak a nőknek jelent majd segítséget, akik hajlamosak elfelejteni a napi fogamzásgátló tablettákat.

A statisztikák szerint a modern fogamzásgátló gyógyszerek már 99 százalékos védelmet adnak, de az emberi feledékenység miatt valójában 91 százalékos a hatékonyság, ugyanis minden második hölgy kihagy egy-egy napot vagy rossz időpontban veszi be a tablettát.

A havi egyszeri, szájon át szedhető kapszula forradalmasítaná a női fogamzásgátlást.

A szakma pozitívan fogadta a hírt, az állatkísérletek sikeresek voltak, a szert néhány éven belül kezdik embereken tesztelni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tech