Lassan szemétlerakó lesz a szombathelyi Derkovits lakótelepen?

A hulladék gyűlik, a lakók tehetetlenek.

Olvasónk írta:

Botrányos, ami a Bem József utcai 10-emeleteseknél van már hónapok óta csak gyűlik a szemét, mert egyesek szemétlerakónak nézik a Derkovits lakótelepet. Kidobott kanapé, több hete kint rohadó fehér matrac, sörösdobozok és üvegszilánkok - kis túlzással - minden mennyiségben.

Bem József utcai illegális szemétlerakó
olvasói fotó

Már önmagában az illegális "szemétlerakó" is elég borzasztó, bár néhány élelmes emberke még ezt tudja tetézni némi kiszórt szilánkos hússal, csakhogy a kutyasétáltatóknak se legyen egyszerű az életük.

Bem József utcai illegális szemétlerakó
olvasói fotó

Szóval, megint csak jó lenne, ha az illetékések akcióba lépnének és megoldanák ezt a jelentéktelennek tűnő, de a környéken élők napi létezését megnehezítő aprócska gondot!

Bem József utcai illegális szemétlerakó
olvasói fotó

A városrész képviselői a cikk megjelenését követően, arról tájékoztattak minket, hogy az ügyben szóltak a városüzemeltetésnek, valamint a közterület-felügyelet kiemelt figyelmét kérték a területen. A SZOVA pedig hamarosan elszállítja az itt felgyülemlett hulladékot.

Úgy tudjuk, ha hasonló helyzet alakulna a ki a város bármely területén, akkor az a SZOMHULL-nál jelenthető be.

A SZOVA Zrt. is megszólalt az ügyben

A lakosság nem a SZOMHULL Kft-nél, hanem az önkormányzat Városüzemeltetési osztályán, vagy a közterület-felügyeleten tehet bejelentést a városban tapasztalt illegális hulladékról. A SZOMHULL Kft. és alvállakozójaként a SZOVA Zrt. az önkormányzat megrendelése alapján végzi az illegálisnak minősített szemét elszállítását.

A várost csúfító szemétkupacok a lakosság tudatlanságának vagy nemtörődömségének eredményei.

Beszéljenek a számok arról, hogy mennyire égető probléma az illegális hulladéklerakás Szombathelyen!

 • 2015-ben a város területén 80 tonna, a közterületeken éktelenkedő hulladékhalmot gyűjtöttek be munkatársaink.
 • Az illegális szemetelők tavaly nettó 12 millió forint plusz költséget okoztak a városnak.
 • Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Jelentem