Benzinszag, rendőrkapitánycsere és tusványosi utórezgések

Sűrű hét áll mögöttünk, amitől egyáltalán nem tekintünk bizakodva arra, ami előttünk áll.

Egy hete minden figyelmünket a rezsicsökkentés csökkentése kötötte le, ami holnaptól már élesben működik, azaz, a pénztárcánkra, s azon belül a bőrünkre megy. Ez ügyben sem világos még teljesen minden, erre a hétre az maradt, hogy az energiaszolgáltatók A szolgáltatók rendkívüli lehetőséget biztosítanak a mérőállások bediktálására 2022. July 30. 18:24 , mint valami jóságos nagybácsik, nagyvonalúan lehetővé teszik, hogy "rendkívüli módon" diktálhassuk be mérőóráink állását. Erre azért figyeljenek oda, hasznos lehet később.

villanyóra gázóra
Mészáros D. Zsolt

Nem csak mi vagyunk bajban, az ország is abban van. Ennek ékes jelem, ami először fake news-nak tűnt, aztán igaznak bizonyult, miszerint a Belügyminisztérium A Belügyminisztérium az iskolák fűtésén spórolna 2022. July 28. 14:42 az iskolák fűtésén spórolna. Utasítja az oktatási intézményeket, hogy haladéktalanul mérjék fel gázról a fatüzelésre történő átállás mihamarabbi lehetőségét kályhák beszerzésével – olvasható abban a levélben, amelyet a tankerületek kaptak.

Fűtés
sadness

Így kezdődött el az újabb menet. Mégpedig úgy, hogy megkongatta a vészharangot Megkongatta a vészharangot a MOL-vezér 2022. July 29. 18:24 a MOL-vezér. Azt mondja, nagy bajok lesznek, ha nem tudunk elég üzemanyagot importálni - írtuk -, és azt is, hogy Hernádi Zsolt a Budapesten tartott doorstep sajtótájékoztatón kiemelte, ha az ársapka továbbra is változatlan formában fennmarad, akkor nem fog beérkezni az országba import üzemanyag. Hernádi már ekkor belengette, ami bekövetkezett.

MOL benzinkút
Mészáros D. Zsolt

A kormány pedig hallgatott rá - vagy Hernádi beszélt túl korán -, de szombaton soha nem volt időben tartottak kormányinfót, amelyen Gulyás Gergely Kormányinfó: szűkítik az üzemanyagárstopot a magántulajdonú autókra 2022. July 30. 11:30 bejelentette, hogy szűkítik az üzemanyagárstopot a magántulajdonú autókra. És ezt az egészet fél óra alatt be is vezették. A 480 forintos ársapkát a magántulajdonú autókra, a mezőgazdasági gépekre és a taxikra tartják fent.

Kormányinfó - Szentkirályi Alexandra és Gulyás Gergely
koronavirus.gov.hu

Mindeközben, hogy az élet ne fájjon annyira, lemondott és visszavonta lemondását Hegedüs Zsuzsa Hegedüs a háztetőn – Van-e bármilyen súlya a miniszterelnöki megbízott távozásának? 2022. July 28. 13:43 , Orbán Viktor miniszterelnöki megbízottja. Úgy nagyjából átnéztük ezt az egészet. Hegedüs első levelében „tiszta náci szövegnek” nevezte a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor politikai csúcseseményének tartott kormányfői beszédben megvillanó fajelméleti fejtegetéseket. Orbán válaszában védekezett, Hegedüs aztán viszontválaszában figyelmes újraolvasásra kérte, majd „változatlan szeretettel” búcsúzott tőle.

Hegedűs Zsuzsa
civilhetes.net

Pintér Sándor kinevezte az új Vas megyei rendőr-főkapitányt Pintér Sándor kinevezte az új Vas megyei rendőr-főkapitányt 2022. July 29. 11:28 . Vas megye új főkapitánya Pilisi Gábor r. ezredes lesz.

Pilisi Gábor rendőr ezredes

Hétszáz férőhelyes munkásszálló épülhet Sárváron Ukrán vendégmunkások Vas megyében - 700 fős munkásszálló épülhet Sárváron 2022. July 28. 07:07 - írtuk mindeközben . A mintegy 200 lakóegységből álló, és így nagyjából 700 főt befogadni képes lakóparkhoz a tervek szerint tartozik majd egy kisebb kereskedelmi egység, kantin, sportolási lehetőség és közösségi pihenő is. Az önkormányzat ettől azt reméli, hogy megoldódnak azok a problémák, melyek korábban egész egyszerűen megkeserítették a sárváriak életét. Ha megépül ukránok fognak benne lakni.

Sárvári munkásszálló látványterv
Forrás: Facebook / Sárvár Lendületben

És végül valami szép, hogy jobb legyen a kedvünk. Elindultak az utcafelújítások Zajos réselő, új aszfalt és száraz pezsgő – Elindultak az utcafelújítások Szombathelyen 2022. July 27. 19:00 Szombathelyen. az elmúlt napokban a város három helyszínén is elkezdődtek az utcafelújítások: a Paragvári utcában, a Nádasdy Ferenc utcában és a Magyar utcában.

Épül a Magyar utca
Mészáros D. Zsolt
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Csak Szombathely