Zajos réselő, új aszfalt és száraz pezsgő – Elindultak az utcafelújítások Szombathelyen

A Magyar utca például szeptemberre már készen lesz. Abban a hitben ringatjuk magunkat, hogy talán egy kis közünk nekünk is van hozzá.

Olvasóink közül talán többen is emlékeznek a tavaly nyáron startolt, Szombathely legrosszabb utcáit bemutató sorozatunkra.

Az első helyszínünk Beszéljünk mondjuk Szombathely legrosszabb állapotú utcáiról 2021. June 05. 06:53 a Magyar László utca volt, amely egyrészt rettenetes állapotban van, másrészt városmarketing szempontjából is öngól, hiszen a szomszédos egyetem miatt sokan járnak errefelé olyanok – diákok, oktatók, vendégek stb. –, akik nem a városban laknak, és a látvány meghatározhatja az egész Szombathelyről kialakított véleményüket.

Olvasóinktól ezek után számtalan levelet kaptunk, melyekben özönlöttek „a város legrosszabb utcája” címre való jelölések.

Mi neki is álltunk dokumentálni a helyszíneket, amelyek kifogyhatatlannak tűntek – és tűnnek ma is.

Szerda délelőtt, Magyar utca – Durranjon az a pezsgő!
Mészáros D. Zsolt

Már a legelején tisztáztuk: a sorozat célja, hogy – politikai hovatartozástól függetlenül – nyomás alá helyezzük a döntéshozókat, hogy kezdjenek valamit ezzel a tarthatatlan helyzettel.

Így elképzelhető, hogy egy kis közünk nekünk is van ahhoz, hogy az elmúlt napokban a város három helyszínén is elkezdődtek az utcafelújítások: a Paragvári utcában, Szombathely legrosszabb állapotban lévő utcái: A Paragvári út 2021. June 14. 07:25 a Nádasdy Ferenc Szombathely legrosszabb állapotban lévő utcái: A Nádasdy Ferenc utca 2021. July 17. 07:17 utcában és a már említett Magyar utcában. Beszéljünk mondjuk Szombathely legrosszabb állapotú utcáiról 2021. June 05. 06:53 (Mellesleg mind a három helyszínen forgattunk korábban.)

A múltkor a Csaba utcában azt ígértük, Hiába fontos hely a szombathelyi Csaba utca, ide sem jutott pénz vagy aszfalt 2022. May 20. 07:22 ha elindulnak a munkálatok, pezsgőt bontunk.

És mivel most tényleg megjelentek a munkagépek és a munkások a Magyar utcában, örömmel mentünk a boltba, válogattunk sokáig a középső polcon, majd a helyszínen meg is bontottuk az üveget.

Mészáros D. Zsolt

„Először felmarjuk az aszfaltot, aztán az út kap egy új kopóréteget, beleértve a hidat is. Az egyik oldalon lesz egy komplett járdafelújítás, és mindkét oldalon szegélycsere” – mondta lapunknak a helyszínen a kivitelező Litor Kft. ügyvezetője.

Holczer Tamás hozzátette: a tervek szerint a mintegy 170 méteres szakasszal augusztus végére végeznek. Úgy számolnak, összesen egy napig zárják majd le teljes szélességben az utcát. Erről időben értesítik majd a lakosságot.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, Egy héten belül három utca felújítása is elkezdődik Szombathelyen 2022. July 19. 19:37 a mostani utcafelújításokra (és majd a Dozmat utcára) a Belügyminisztériumtól jött a pénz.

A folytatás sajnos meglehetősen homályba vész. A gazdasági helyzetre hivatkozva a kormány szinte minden hasonló beruházást leállított, a városnak pedig erre nem jut a költségvetésből.

A helyi döntéshozók abban reménykednek, hogy európai uniós forrásokból lehet majd pénzeket szerezni az elmaradt szombathelyi utcafelújításokra.

Sorozatunk természetesen folytatódik.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Video