Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

A járvány ellenére folytatódnak a szombathelyi önkormányzati építkezések, felújítások

Új beruházás viszont csak a polgármester engedélyével indítható.

A kijárási korlátozás nem vonatkozik a munkavégzésre, ezt annak kihirdetése óta tudjuk Az utcáról látni is lehet, hogy a munkások továbbra is dolgoznak az elindított önkormányzati beruházásokon.

Befejezik a felújításokat
Kiss Tamás

Ilyen például az Aréna óvoda felújítása. Sokat írtunk róla, legutóbb februárban azt Újabb 30 millió forint kell az Aréna óvoda felújításához, nem tervezték a kerítés cseréjét 2020. February 03. 11:38 , hogy újabb 30 millió forint kell, mert ki kell cserélni a kerítést, ami az eredeti tervekben nem volt benne. Az óvodának szeptemberre kell elkészülnie, így nem lehet leállítani a munkát. Meg azért sem, uniós támogatásból újul meg, és ott is vannak határidők.

b
k

A Víztorony felújítása Rendesen feltúrták a szombathelyi Víztorony környékét 2020. February 26. 21:06 is zajlik, május 31-ig kell elkészülnie, más kérdés, hogy a jelenlegi helyzetben találnak-e bérlőt az oda tervezett kávézóhoz.

Épül a kórházzal szemközti területen az új egészségügyi alapellátó központ Újabb részletek az épülő szombathelyi egészségügyi központról - a régi SZTK-ban nem lesz már rendelés 2019. December 12. 12:29 is. Az épületben 15 rendelő lesz, ebből négy háziorvosi, hat felnőtt fogorvosi, négy gyermek fogorvosi, egyet pedig a fogorvosi ügyelet kap, és lesz egy vérvételi helyiség is.

Befejezik a felújításokat
Kiss Tamás

Hogy mennyire szükség van az új rendelőkre, azt a jelenlegi helyzetben nem kell magyarázni, az új központnak jövő év elejére kell elkészülnie. Egyébként ez is uniós forrásból épül meg, a berendezést kell megvennie az önkormányzatnak, erre félre is tettek 203 millió forintot.

Épül a Schrammel Imre képzőművész életműnek helyet adó Elkezdődik a Schrammel-gyűjteménynek helyt adó, egykori szombathelyi Éva-malom felújítása 2019. November 20. 15:50 , egykori Éva malom épülete is, az Iseum mellett, ennek október vége a határideje.

Befejezik a felújításokat
Kiss Tamás

És az Iseum másik szomszédján, a Képtáron Mi van a Szombathelyi Képtár fehér homlokzata mögött? - beszélgetés Csapláros Andrea múzeumigazgatóval 2020. February 02. 11:24 is dolgoznak, jelenleg ez a legnagyobb volumenű önkormányzati beruházás. A felújításról és a tervekről február elején beszélgettünk Csapláros Andrea múzeumigazgatóval, a külső felújítás közel 900 millióba kerül, a belső munkákkal együtt 1,5 milliárd lesz a végső költség, amit szintén uniós támogatásból fedeznek.

Befejezik a felújításokat
Kiss Tamás

És persze, zajlanak a kisebb intézményi felújítások, karbantartások, hiszen az élet nem áll meg. Nemény András polgármester nemrég viszont azt mondta, új beruházást csak az ő engedélyével indíthatnak a veszélyhelyzet ideje alatt.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra