Olvasónk megoldást talált a szombathelyi térkősivatagra

A bosszantó hibákról is küldött fotókat.

Szerdán mutattuk meg A szombathelyi Berzsenyi téren sem spórolnak a térkövekkel 2017. September 27. 21:55 , hogyan is néz ki a térkősivatag a felújítás alatt álló, szombathelyi Berzsenyi téren. Olvasónk levelében azt írja, lehet még javítani rajta, igaz, ő főleg a Széchenyi utcát figyeli, mert ott él. Idézzük:

"Alapvetően örülünk a Széchenyi utcai felújításnak, még ha akadnak is tervezési és még inkább kivitelezési hibák. Mivel mi itt élünk már 25 éve, ezért kicsit mondhatjuk az LGT nyomán: „Miénk itt a tér, mert mi nőttünk itt fel…”

Van egy ötletünk, hogyan lehetne feldobni és különlegessé tenni ezt az utcát, amely – lássuk be – mindig is kicsit sivár és kaotikus volt, már csak ha a volt pártszékház szégyenletes épületére gondolunk is, ami meghatározó az utcában.

Szerintünk a legnagyobb probléma az új dizájnban, a növények hiánya. Tudom, hogy terveznek néhány konténeres növényt az utca elejére, de ez nem elég.

Nemrég volt az Arénában egy jól sikerült parképítési/kertészeti kiállítás, ahol vásároltunk három db kínai kenderpálmát (TRACHYCARPUS FORTUNEI) meglepően kedvező áron és ez adta az ötletet a következőre:

Vásároljon a város, vagy még inkább az építési kivitelező 30 db ilyen pálmafát és hozzá illő kaspót. Helyezzünk el 15 darabot a Széchenyi utca egyik oldalra és 15 darabot a másik oldalra. Ültettünk próbaképpen egy jól-kinéző kaspóba egyelőre madárbirset, de helyfoglalás szempontjából a pálma is hasonló lenne. Az első csatolt képen látható, hogy a kandeláberek vonalában sem a gyalogos forgalmat, sem a parkoló autókat nem zavarná ez az elhelyezés.

Olvasó

Ez a beruházás egymillió forint lenne csupán, a teljes beruházás 1 ezreléke, szinte elenyésző, cserébe kapnánk egy Beverly Hills élményt és nem elsősorban az itt lakók, hanem az ide látogatók számára lenne kuriózum. Ez a pálma egyébként arról híres, hogy a legolcsóbb és legjobban tűri a téli körülményeket is -18 fokig."

Hibákat is talált a felújításban

"A beruházó egyébként rengeteg hibát csinált már eddig is, szinte naponta bontanak fel már elkészült dolgokat és csinálják újra. Ha szükséges erről képsorozatot is tudunk szolgáltatni. Ezek a szervezetlenségek, nemtörődöm figyelmetlenségek nagyon sok plusz kiadást jelenthetnek a kivitelezőnek, de úgy látszik belefér a büdzsébe, mint ahogy ez a plusz egymillió is beleférne.

Olvasó

Cserébe szemet hunynánk a rengeteg hiba felett, mint pl. nem folyik el az esővíz a kanálisig, lásd felső kép, vagy, az ugyanezen a képen látható, kifelé nyíló pinceablakok befalazásán át az alsó képen látható Belsikátor átjáróhoz csatlakozó új burkolat magasabb szintje miatt nem folyik ki a víz a Széchenyi utcába.

Olvasó

Emiatt kis tenger keletkezik az átjáróban, lehetetlenné téve mind a közlekedést, mind az ott folyó kereskedelmi tevékenységet. Lehet, hogy e jelenség miatt potyognak le a pártszékház mázsányi kőburkolati elemei is a felázás miatt, nem kis életveszélyt okozva, amin az sem segít, hogy néha egy kis szalaggal elkerítik a leomlott tömböket és kiírják, hogy omlásveszély, lásd szintén a képen.

Csináljuk ezt meg Uraim!"

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem