Olvasónk megoldást talált a szombathelyi térkősivatagra

A bosszantó hibákról is küldött fotókat.

Szerdán mutattuk meg A szombathelyi Berzsenyi téren sem spórolnak a térkövekkel 2017. September 27. 21:55 , hogyan is néz ki a térkősivatag a felújítás alatt álló, szombathelyi Berzsenyi téren. Olvasónk levelében azt írja, lehet még javítani rajta, igaz, ő főleg a Széchenyi utcát figyeli, mert ott él. Idézzük:

"Alapvetően örülünk a Széchenyi utcai felújításnak, még ha akadnak is tervezési és még inkább kivitelezési hibák. Mivel mi itt élünk már 25 éve, ezért kicsit mondhatjuk az LGT nyomán: „Miénk itt a tér, mert mi nőttünk itt fel…”

Van egy ötletünk, hogyan lehetne feldobni és különlegessé tenni ezt az utcát, amely – lássuk be – mindig is kicsit sivár és kaotikus volt, már csak ha a volt pártszékház szégyenletes épületére gondolunk is, ami meghatározó az utcában.

Szerintünk a legnagyobb probléma az új dizájnban, a növények hiánya. Tudom, hogy terveznek néhány konténeres növényt az utca elejére, de ez nem elég.

Nemrég volt az Arénában egy jól sikerült parképítési/kertészeti kiállítás, ahol vásároltunk három db kínai kenderpálmát (TRACHYCARPUS FORTUNEI) meglepően kedvező áron és ez adta az ötletet a következőre:

Vásároljon a város, vagy még inkább az építési kivitelező 30 db ilyen pálmafát és hozzá illő kaspót. Helyezzünk el 15 darabot a Széchenyi utca egyik oldalra és 15 darabot a másik oldalra. Ültettünk próbaképpen egy jól-kinéző kaspóba egyelőre madárbirset, de helyfoglalás szempontjából a pálma is hasonló lenne. Az első csatolt képen látható, hogy a kandeláberek vonalában sem a gyalogos forgalmat, sem a parkoló autókat nem zavarná ez az elhelyezés.

Olvasó

Ez a beruházás egymillió forint lenne csupán, a teljes beruházás 1 ezreléke, szinte elenyésző, cserébe kapnánk egy Beverly Hills élményt és nem elsősorban az itt lakók, hanem az ide látogatók számára lenne kuriózum. Ez a pálma egyébként arról híres, hogy a legolcsóbb és legjobban tűri a téli körülményeket is -18 fokig."

Hibákat is talált a felújításban

"A beruházó egyébként rengeteg hibát csinált már eddig is, szinte naponta bontanak fel már elkészült dolgokat és csinálják újra. Ha szükséges erről képsorozatot is tudunk szolgáltatni. Ezek a szervezetlenségek, nemtörődöm figyelmetlenségek nagyon sok plusz kiadást jelenthetnek a kivitelezőnek, de úgy látszik belefér a büdzsébe, mint ahogy ez a plusz egymillió is beleférne.

Olvasó

Cserébe szemet hunynánk a rengeteg hiba felett, mint pl. nem folyik el az esővíz a kanálisig, lásd felső kép, vagy, az ugyanezen a képen látható, kifelé nyíló pinceablakok befalazásán át az alsó képen látható Belsikátor átjáróhoz csatlakozó új burkolat magasabb szintje miatt nem folyik ki a víz a Széchenyi utcába.

Olvasó

Emiatt kis tenger keletkezik az átjáróban, lehetetlenné téve mind a közlekedést, mind az ott folyó kereskedelmi tevékenységet. Lehet, hogy e jelenség miatt potyognak le a pártszékház mázsányi kőburkolati elemei is a felázás miatt, nem kis életveszélyt okozva, amin az sem segít, hogy néha egy kis szalaggal elkerítik a leomlott tömböket és kiírják, hogy omlásveszély, lásd szintén a képen.

Csináljuk ezt meg Uraim!"

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem