Száz forintért ki tolja vissza?

Ha így megy tovább, a lakótelepi bevásárlóközpontoknak fel kell venniük valakit, aki összeszedi az üzlet parkolóján túlra tolt bevásárlókocsikat.

Dugig rakott bevásárlókocsit tolt velem szemben kora délután a közeli szupermarket felől egy középkorú pár. Kedélyesen beszélgetve áttolták az üzlet parkolója melletti nagyobb parkolón is, s eltűntek a tömbházak között. Nem kellett szatyrot, kosarat vinni, cipekedni, csak a kocsit kellett tolni.

A bevásárlásból visszaérve ismét találkoztam a kocsival. Üresen, magára hagyva árválkodott az egyik lépcsőházi bejárat előtt. Még kora este is ott volt, majd vagy azok, akik odatolták, vagy valaki, aki megszánta, visszatolta a boltig.

L.E.

Már olyan autóssal is találkoztam, aki nem az üzlet tekintélyes méretű parkolójába hajtott a kocsijával, hanem jóval távolabb parkolt le, majd a bevásárlókocsit tolta az autójához, s persze miután abból kirakodott, visszatolni már rest volt. Mi az a száz forint, ami a kocsiban maradt?

Nehéz megmagyarázni ennek a logikáját, az illető biztos spórolta a benzint azon a kétszáz méteren. Ezek után már nem meglepő, amikor itt-ott elhagyott bevásárlókocsit lehet látni. Aki nem tolja vissza, de nem is akarja elveszíteni a százasát, egyszerűen kifeszíti a pénzt a kocsiból.

Ha így megy tovább, az amúgy is leterhelt dolgozók, vagy egy erre a célra alkalmazott személy azzal foglalkozhat, hogy összeszedi az itt-ott elhagyott bevásárlókocsit. Ennél talán hatásosabb és egyszerűbb lenne, ha az üzletek működtetői kiírnák a figyelmeztetést, miszerint „A bevásárlókocsit az üzlet parkolójából kitolni tilos!”.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Vélemény

Tovább az oldalra