Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Csúsznak a szombathelyi bicikliutak

Na nem a útfelület, hanem az átadás fog csúszni, egy picit.

Némi késéssel Gondolta volna, hogy a gyöngyöshermáni bicikliút-építésekből éppen csak Gyöngyöshermán marad ki? 2014. September 25. 20:23 , de elkezdődött a Körmendi úti kerékpárút építése. Az idén május 5-én aláírt szerződés értelmében a kivitelező cégnek 60 napja van, hogy befejezze az építkezést, a hétfői bejáráskor már közölték, lesz egy kis csúszás. Igen, ahogy az lenni szokott, megint rossz helyen voltak a felsővezetékek és az azokat tartó oszlopok, amelyeket így át kellett helyezni, illetve ki kell váltani.

Sajtóbejárás az épülő Körmendi úti bicikliúton
A régi és az új határán, itt még szomorúak a biciklisek, mert át kell menniük a túloldalra
Vágvölgyi Bálint

A teljes beruházás 145 millió forintot emészt fel, és 1 kilométernyi új kerékpárutat, valamint közel 2,3 kilométer egyéb forgalomtechnikai módszerrel kialakított részt jelent. Az összesen 3,3 kilométeres bicikliút nyomvonala a következőképp néz ki:

Sajtóbejárás az épülő Körmendi úti bicikliúton
Némi James Bond-hatás is ért minket a bejáráson... Azért itt nem lesznek 50 évig akcióban
Vágvölgyi Bálint

Egyrészt a Körmendi úttól a Szent Gellért utcán és a Szőlős utcán keresztül (ez magában foglalja a már meglévő kerékpárutat a Körmendi úton), másrészt a Diófa utca, Újvilág utca, Rumi út és Pásztor utcai szakaszig tart.

Sajtóbejárás az épülő Körmendi úti bicikliúton
Kerék a levegőben, de ez mégsem az ISEUM Rally
Vágvölgyi Bálint

Az első ütem már kész

Első körben a Szent Gellért utca - Rumi úti lámpás kereszteződésben a jelzőlámpákat áthangolták, kihelyeztek 70 darab kerékpártámaszt, és útburkolati jeleket is felfestettek. A második szakaszban pedig a Rumi úton 226 méter, a Körmendi úton 295 méter és a Diófa utcában 389 méter kerékpárutat építenek.

Sajtóbejárás az épülő Körmendi úti bicikliúton
A képre kattintva galéria nyílik
Vágvölgyi Bálint
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Kapcsolódó cikkeink

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Aktuál

Tovább az oldalra