Ezért zárja le a bicikliket a GYSEV a szombathely vasútállomáson

Kevés a biciklitároló, a GYSEV viszont lezárja a rossz helyre lakatolt bicikliket. Kerékbilincs újratöltve.

Egy olvasónk az alábbi problémákkal keresett meg minket, levele mellé képeket is mellékelt:

A GYSEV lezárta a korláthoz lerakott bicikliket.....vagy ezt az egyet. Én értem, hogy a szabály az szabály de ha ide nem rakhatom le a biciklim, akkor hova? Hetente járok erre és ha a tárolónak nevezett valamiben találok is helyet,akkor csak úgy fér be a bicikli, ha másik kettőt döntögetek.

Lezárt bicikli a Vasútállomásnál
olvasói fotó

Mi a kérdéseit továbbítottuk a GYSEV-nek, válaszukat változtatás nélkül közöljük:

A GYSEV Zrt. alapvető, jogszabályban előírt kötelezettsége, hogy a mozgáskorlátozottak közlekedését biztosítsa. A korlát célja, hogy a mozgáskorlátozottak közlekedni tudjanak a vasútállomáshoz vezető rámpán. Több kerékpáros is a rámpa korlátjához támasztja a biciklijét, a kerékpárok kormánya így belóg a feljáró területére, ami a mozgáskorlátozottak közlekedését akadályozza.
Vasúttársaságunk több helyre, pl. a korlátra is figyelmeztető táblákat helyezett el, ezt azonban sok kerékpár tulajdonos nem veszi figyelembe. Ezért van szükség arra, hogy a szabálytalanul elhelyezett kerékpárokat a biztonsági szolgálat munkatársai külön lakattal a korláthoz rögzítik, és csak abban az esetben nyitják ki, ha a kerékpárosok felhívják a figyelmeztető táblán található telefonszámot. A lakat kinyitásakor a vagyonőrök szóban is felhívják a kerékpárosok figyelmét a szabályok betartására.
A vasúttársaság ezúton is tisztelettel kéri a kerékpárosoktól, hogy ne támasszák a bicikliket a mozgáskorlátozott rámpa korlátjának, mert az nem a kerékpártároló része.

- GYSEV

Mi a magunk részéről csak fel tudjuk hívni a figyelmet, hogy a rámpa korlátjához ne zárják le a bicikliket, viszont a probléma - amit egyébként az olvasó említett és a GYSEV válasza nem tér ki rá -, hogy kevés a tárolóhely, továbbra is fennáll.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem