Jó darabig nőhetnek még a fák és a bokrok az egykori szombathelyi Brenner-villa tetején

Van, amikor a bíróságok sem értenek egyet.

Hatásköri viták miatt nem tudta eddig megvásárolni a szombathelyi önkormányzat az egykori Brenner-villát - derült ki a csütörtöki városi közgyűlésen.

Képviselői kérdésre válaszolt Károlyi Ákos jegyző, amikor elmondta, hogy a jelenleg még zajló bírósági eljárás miatt akadt el a folyamat, ami közel egy éve indult.

Az épület megvásárlásáról augusztus 2-án, rendkívüli közgyűlésen Megveszi a város a volt Brenner-villát, viszi a Falco-gyár a szombathelyi Kolozsvár utcai sporttelepet 2021. August 02. 15:03 döntöttek. Kiderült ugyanis, hogy az épület tulajdonosa, a Service Immobilien Vagyonkezelő, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. felszámolás alatt áll. A felszámoló eladásra hirdette meg a kft. vagyontárgyait, köztük a Brenner-villát. Az árverést aztán a GM Elektro-Mechanika Kft. nyerte meg 28 millió forintos ajánlatával.

Mészáros D. Zsolt

Viszont az önkormányzatnak elővásárlási joga van, és az ingatlanszakértő szerint ezen az áron mindenképpen érdemes megvenni az épületet, ezért döntöttek a megvásárlásáról.

Az ügyben két bírósági per is indult, az egyiket idén májusban jogerősen megnyerte Egy lépéssel közelebb a szombathelyi önkormányzat, hogy megvehesse a volt Brenner-villát February 22. 16:59 az önkormányzat. Folyamatban van viszont a másik ügy, amit a vételi ajánlatot tett cég indított a kormányhivatal ellen. A hivatal ugyanis elutasította, hogy a cég nevére írják az ingatlant, mert az érvényben lévő szabályok ellenére a bejegyzésre jogosult cég nem hívta fel az önkormányzat figyelmét az elővásárlási jogára.

A jegyző a közgyűlésen elmondta, a Szombathelyi Törvényszék elutasította az ügy tárgyalását, és áthelyezte azt Tatabányára. Indoklásuk szerint az érintett cég székhelye szerinti bíróság az illetékes, a cég székhelye pedig Komárom-Esztergom megyében van.

A tárgyalás áthelyezését az önkormányzat megfellebbezte, a fellebbezésről azonban még nem döntött a fellebbviteli bíróság - mondta Károlyi Ákos.

Egyelőre tehát marad a jelenlegi állapot, ahogyan a közgyűlésen is elhangzott, a volt Brenner-villa tetején már nem csak a gaz, de kisebb fák is nőnek.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet