Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

A huszonharmadik Bloomsday ír zenével, sörrel és tánccal nyitott

Ismét Bloomsday Szombathelyen, megnéztük a Fő téri megnyitót és még egy jó pohár Guinnesst is legurítottunk a hőségben.

Péntek délután elstartolt a huszonharmadik szombathelyi Bloomsday. Ha mondhatjuk így, a recept a szokásos: kell hozzá ír nagykövet, Joyce-rajongók, egy kis fúvós zene és az elmaradhatatlan pecsételés. Idén azért akadt jó pár más program is.

Bloomsday 2017
Bloomsday 2017
Garai Antal Atom

Először a Szombathelyi Fúvószenekar játszott a Fő téri szökőkút mellett, majd középiskolás táncosok ropták kicsit korabeli ruhában a téren. A hangszórókból tengerzúgás, sirályok, egy csipetnyi Triesztet próbáltak idevarázsolni nekünk a térre.

Bloomsday 2017
Bloomsday 2017
Garai Antal Atom

Aztán jöttek a beszédek, Hende Csaba majd Pat Kelly (Írország magyarországi nagykövete) állt a mikrofon mögé. A nagykövet egyébként hosszasan taglalta, micsoda ír ünneppé nőtt már fel a Bloomsday (világszerte) és természetesen üdvözölte a szombathelyi rendezvényt is.

Bloomsday 2017
Bloomsday 2017
Garai Antal Atom

Azért voltak itt a helyi Bloomsdayhez komolyabban köthető arcok is, mint például Orbán Róbert, Feiszt György, vagy épp Ipkovich György, és még sorolhatnánk, ők nem léptek a pulpitusra. Kísérő programként az ELTE SEK Művészeti Intézete tanárainak és hallgatóinak kiállítása (maszkokból) várta a közönséget, illetve egy-egy pohár frissen csapolt Guinness-sör is, amit kortyolhattunk mi is, miközben a színpadon játszott a The Crazy Pogues (ír kocsmazenét), majd később Báró és a Blues Step (blues legendák és dalaik).

Bloomsday 2017
Bloomsday 2017
Garai Antal Atom

A hagyományos pecsételés sem maradt el, amit porcukorral hintettek a Fő téri kövekre, az irány most a Ferences-kert felé vezetett, ahol a Sörfesztiválon további ír hangulatú koncertek (Greenfields és Crazy Rouges) szórakoztat. De akadt még itt fotóstúdió is, avagy Kádár Ferkó fotószínháza, ahol korabeli ruhát öltve (hacsak képileg is), de sikerült sokakat visszarepíteni a múltba egy-egy fotó erejéig.

Bloomsday 2017
Bloomsday 2017
Garai Antal Atom

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra

Tovább az oldalra