Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Szombathelyen zenélt az ex-pénzügyminiszter - Blue sPot a Malomban

Szájharmonikával mutatta meg Oszkó Péter, mennyi szufla van még benne. A Malom sörözőben lépett fel a Blue sPot, amelynek oszlopos tagja. Nézze meg videón, hogy fújta!

A politikusok hobbijairól ritkán szerzünk tudomást, vagy ha mégis azzal kerülnek reflektorfénybe, az gyakran nem túl pozitív kicsengésű. Oszkó Péter nevére egy plakáton bukkantunk rá és hamar kiderült, hogy nem csak névazonosságról van szó.

Bárth János a mikrofon mögött
Bárth János a mikrofon mögött
Tánczos Mihály

Az öttagú Blue sPot a Malom sörözőben adott koncertet, gyakorlatilag telt "terem" előtt. Jó páran a folyosókra szorultak, de a zene onnan is élvezhető volt. A csapat egyetemi bulikon lépett fel először, 2005. végén, azóta csiszolódnak. Blues, blues-rock, rhitm & blues - többféle stílussal is megörvendeztették már a közönségüket. Eric Clapton, Jimi Hendrix, a Doors, a Deep Purple, vagy John Mayal számainak feldolgozásai mellett saját szerzeményekkel is jelentkeztek. A csapat életútja itt olvasható .

Blue sPot koncert Szombathelyen, a Malom sörözőben

Ebben a zenekarban játszik a Magyar Köztársaság 12. pénzügyminisztere, Oszkó Péter , aki az Internet segítségével tanult meg szájharmonikázni. A most 37 éves, jogász és politikus Oszkó a zenélés mellett a sziklamászást, fallabdázást űzi szabadidejében és fotózni is szeret, amikor éppen nem sakkozik.

Oszkó Péter
Oszkó Péter
Tánczos Mihály

A koncert alatt eltöprengtünk azon, mennyivel emberközelibb egy olyan politikus, aki politikusi mivoltát teljesen az ajtón kívül hagyva zenészként egy sörözőben játszik pártállástól függetlenül minden zeneszerető embernek. Az elismerést, a tapsot sem lobbitevékenység eredményeként, vagy pártszimpátia alapján kapja, hanem az élmény mértéke alapján. Ha jól szólt a szájharmonika, akkor mindenki tapsol, nincsenek ellenzéki dobosok, vagy gitárosok.

A Blue sPot tagjai: Bárth János énekes, Kelemen László basszusgitáros, Kendik Gergely a billentyűk bűvölője, Mezőfi István a dobok mögött és Oszkó Péter szájharmonikán.

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra

Tovább az oldalra