Boldog szülinapot, Lapozó! – Egy éve indult a könyvcsereprogram Szombathelyen

És hamarosan újabb lehetőségek nyílnak a könyvcserére a városban.

Egy évvel ezelőtt Több, mint 200 könyv és egy olvasósarok várja a könyvmolyokat a szombathelyi városházánál 2022. May 17. 19:45 helyezték el a szombathelyi Városháza épülete előtt a Lapozót, amin keresztül szabadon cserélhetnek könyveket a városban élők. A születésnapról szerda délután egy ünnepi műsorral egybekötött sajtótájékoztatón emlékeztek meg, amin megjelent többek között Horváth Soma kultúráért is felelős alpolgármester és Bistey Attila, a Libri-Bookline Zrt. PR-koordinátora.

A műsor keretében többször dalra fakadt Bujtás Ervin, a tájékoztató végén pedig a zenész Háklár Dórival közösen egy irodalmi kötődésű műsorral is készült.

Lapozó sajtótájékoztató
Ünnepi műsorral is készültek
Mészáros D. Zsolt

Horváth Soma kiemelte, 2022 februárjában kapott először megkeresést a Lapozó kapcsán a cégtől. Elmondta, Szombathely azért is volt úttörő ebben a kezdeményezésben, mert a programhoz addig csatlakozott városok (Győr, Budapest és Pécs) csak belső terekben helyezték ki a Lapozót, míg itt egyedülálló módon a Városháza épülete elé rakták ki a létesítményt.

Az alpolgármester hozzátette, szerették volna, ha a Lapozó fontos közösségi hellyé alakul, aminek sikerét jól bizonyítja az a tény, hogy rengetegen hoznak és visznek is könyvet. Erre egyébként a sajtótájékoztató alatt is volt példa.

Lapozó sajtótájékoztató
Sokan viszik a könyveket, de hoznak is helyettük
Mészáros D. Zsolt

Bistey Attila közölte, 2021-ben indították el a programot, melynek itteni sikereit többször – személyes érintettség miatt – ő is sokszor látta. Kiemelte, nemrég megrendezték az első könyvcsere-pikniket is, ahol néhány óra alatt nagyjából 1300 könyv cserélhetett gazdát.

Elmondta, a jövő heti Bloomsdayre „Bloomsdayre fel!” – Harmincadik alkalommal tér vissza a kulturális minifesztivál Szombathelyre 2023. June 06. 13:39 ők is készülnek. Június 17-én, szombaton délután kettőtől az Éva-malom előtt újabb könyvcserét rendeznek. Jövő héttől pedig könyvterasszal is várják az érdeklődőket. Ez egyfajta szabadtéri könyvesbolt, ahol olcsóbban lehet megvenni a könyveket.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra