Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Az osztrákok nem építenek kerítést, inkább tovább bontják a bucsui határátkelő osztrák oldalát

Ausztria kiegyenesíti az utakat a határokon. Úgy tűnik, nem szigorításra készülnek.

Bontják a bucsui határátkelőt az osztrák oldalon - jelentette olvasónk azzal, hogy nagy munkagépek dolgoznak a határ osztrák oldalán. Elmentünk, megnéztük.

Feleslegessé váltak az épületek

Valójában nem a határátkelő épületét bontják, azt megtették már korábban. Hazánk 2007-ben csatlakozott a schengeni övezethez, az ehhez tartozó uniós országok közös határain nincs határellenőrzés. Így Magyarország és Ausztria között sincs már.

Munkálatok az osztrák határon Schachendorfnál
Az út közepén álltak az épületek
Bonyhádi Zoltán

Három éve körülnéztünk a magyar-osztrák határon, akkor azt tapasztaltuk, hogy öt évvel a határellenőrzés megszűnése után omladoznak a határátkelők épületei. Főként a magyar oldalon, az osztrákok azért, ha minimálisan is, de karbantartották a volt átkelőket.

Munkálatok az osztrák határon Schachendorfnál
Eltüntetik a maradékot
Bonyhádi Zoltán

De egy év múlva, 2013-ban elkezdték bontani azokat. Úgy tűnik, megelégelték a másra nem használható épületek ápolását, és néhány hónap alatt le is bontották azokat. Így tettek a nagyobb (Bucsu, Kőszeg) és a kisebb (például Szentpéterfa) átkelőknél is. Mi a kőszegi átkelő osztrák oldalán, Rattersdorfnál folyó munkát örökítettük meg fotókkal és videókkal Bontják a határépítményt Kőszeg mellett, Rattersdorfnál 2013. October 11. 08:40 .

Kiegyenesítik az utat

Bucsu túloldalán, Schachendorfnál most az egykori épületek nyomait tüntetik el. Az útlevél- és vámkezelés miatt az épületek a befelé és kifelé haladó sávok között álltak, ezt a szigetet tüntetik el most. Eltakarítják a fülkék maradványait, felszedik a talajt, és nagyon úgy néz ki, hogy kiegyenesíti az utakat.

Munkálatok az osztrák határon Schachendorfnál
Kiegyenesítik az utat
Bonyhádi Zoltán

A jelek szerint az osztrákok nem a határátlépés szigorítására törekszenek, még a kisebb, kényelmi akadályokat is eltüntetik a magyar-osztrák határon. Európa felé.

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Kapcsolódó cikkeink

Bontják a határépítményt Kőszeg mellett, Rattersdorfnál

Kőszegnél átlépve a határt komoly munkálatokkal szembesülhetnek az átutazók. Megörökítettük a bontást Rőtfalvánál.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Aktuál

Tovább az oldalra