Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

A Coca-Colának négymilliárd dollárjába került, hogy C. Ronaldo eltolt maga elől egy üdítőt

Azt még nem tudni, hogy a cég milyen lépéseket tervez.

Még márciusban írtunk Demokráciában vagy diktatúrában fejlődik jobban a gazdaság? March 23. 20:05 arról, hogy ma már olyan gyorsan változnak a gazdasági folyamatok, hogy nem csak reagálni nehéz rájuk, hanem a változásokat követni is komoly feladat.

Ehhez hozzávehetjük, hogy ma már minden a marketingen múlik. A marketing nem azt jelenti, hogy meghirdetünk egy árucikket, és várjuk, hogy a reklám hatására nőjön iránta a kereslet. A marketingnek az a célja, hogy olyan termékeket vegyünk meg, amikre igazán nincs is szükségünk.

Nem árucikkeket, hanem életérzést, életstílust, közösségi élményt kínálnak. És, hogy ez mennyire így van, arra éppen most, a labdarúgó Eb nyújtott kézzelfogható bizonyítékot.

HANDOUT/AFP

A világsztárnak számító Christiano Ronaldo kedden egy sajtótájékoztatón laza mozdulattal eltolta maga elől az üveg Coca-Colát. A Coca-Cola az Eb egyik szponzora, ezért szolgálják fel minden eseményen a cég termékeit.

A sajtótájékoztatón sok országban közvetítették, és Ronaldo spontán akciója után négymilliárd (!) dollárral esett vissza a Coca Cola piaci értéke, 242 milliárd dollárról 238 milliárd dollárra. (Négymilliárd dollár nagyjából 1200 milliárd forint, amit így kell leírni: 1200 000 000 000 forint.)

A futballista egyetlen mozdulattal eltörölte azt az üzenetet, hogy az Eb sztárjai Coca-Colát isznak, és aki hozzájuk akar hasonlítani, annak is ezt az üdítőt kell innia

Ilyen egyszerű a történet, viszont világosan látszik belőle, hogy mennyre sérülékeny, képlékeny a jelenlegi gazdasági rendszer.

A Coca-Cola annyival kommentálta a dolgot, hogy mindenkinek joga van azt inni, amit szeretne.

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság

Tovább az oldalra