A Coca-Colának négymilliárd dollárjába került, hogy C. Ronaldo eltolt maga elől egy üdítőt

Azt még nem tudni, hogy a cég milyen lépéseket tervez.

Még márciusban írtunk Demokráciában vagy diktatúrában fejlődik jobban a gazdaság? 2021. March 23. 20:05 arról, hogy ma már olyan gyorsan változnak a gazdasági folyamatok, hogy nem csak reagálni nehéz rájuk, hanem a változásokat követni is komoly feladat.

Ehhez hozzávehetjük, hogy ma már minden a marketingen múlik. A marketing nem azt jelenti, hogy meghirdetünk egy árucikket, és várjuk, hogy a reklám hatására nőjön iránta a kereslet. A marketingnek az a célja, hogy olyan termékeket vegyünk meg, amikre igazán nincs is szükségünk.

Nem árucikkeket, hanem életérzést, életstílust, közösségi élményt kínálnak. És, hogy ez mennyire így van, arra éppen most, a labdarúgó Eb nyújtott kézzelfogható bizonyítékot.

HANDOUT/AFP

A világsztárnak számító Christiano Ronaldo kedden egy sajtótájékoztatón laza mozdulattal eltolta maga elől az üveg Coca-Colát. A Coca-Cola az Eb egyik szponzora, ezért szolgálják fel minden eseményen a cég termékeit.

A sajtótájékoztatón sok országban közvetítették, és Ronaldo spontán akciója után négymilliárd (!) dollárral esett vissza a Coca Cola piaci értéke, 242 milliárd dollárról 238 milliárd dollárra. (Négymilliárd dollár nagyjából 1200 milliárd forint, amit így kell leírni: 1200 000 000 000 forint.)

A futballista egyetlen mozdulattal eltörölte azt az üzenetet, hogy az Eb sztárjai Coca-Colát isznak, és aki hozzájuk akar hasonlítani, annak is ezt az üdítőt kell innia

Ilyen egyszerű a történet, viszont világosan látszik belőle, hogy mennyre sérülékeny, képlékeny a jelenlegi gazdasági rendszer.

A Coca-Cola annyival kommentálta a dolgot, hogy mindenkinek joga van azt inni, amit szeretne.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság