Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Csak itt és csak most: potom 355 millió forintért árulják a Savaria Szállót

De talán lesz még olcsóbb is.

Számtalanszor írtunk már Savaria Szálló hosszú évek óta tartó kálváriájáról.

Szombathely ikonikus épülete - amely egyszerre idézi fel a város egykori nagyságát és a mai politika tehetetlenségét – folyamatosan pusztul a belvárosban.

Nemrég a Vas megyei kormányhivatal dolgozott Megszüntetik az életveszélyes állapotot a Savaria nagyszálló mellett 2019. June 01. 11:14 az épületen, többek között megigazították a a tetőt és egy acélhálót is kifeszítettek, hogy a cserepek tudjanak leesni és ne történjen tragédia. Ami eddig - tesszük hozzá - bármikor megtörténhetett volna.

Garai Antal Atom

Mindenesetre a tulajdonos IGN Zrt. felszámolója, a Cél-Org Kft. (amely szintén nem nagyon töri magát az állagmegóváson) most ismét eladásra hirdette meg az épületet.

Mától augusztus 12-ig várják a pályázatokat.

A több mint 5000 négyzetméteres épület értékét 420 millióra taksálja a felszámoló, de a minimumára már csak 355 millió forint.

Az épületet már régóta hirdetik. Eredetileg egymilliárd forint körüli összegért akarták eladni, hogy aztán folyamatosan csökkenjen a kikiáltási összeg.

A kép előterében látható parkolók nem a szállodához tartoznak. Ez nem könnyíti meg az értékesítést.
Józing Antal

Hogy a 355 millió megfelelően alacsony ár lesz-e, azt egyelőre nem tudni, mindenesetre a legnagyobb kérdés az, hogy mire lehet használni a patinás, sármos, de nem túl korszerű tömböt.

Az Éljen Szombathely! választási szövetség egy hete jelentette be Nemény András: Vegye meg a város a Savaria nagyszállót! 2019. July 19. 12:13 , hogy a városnak meg kellene vásárolnia a szállodát, majd tervpályázatot kiírnia a hasznosításra.

A szálloda történetét még egy korábbi írásunkban Szombathely régen és ma - A Nagyszálló 2012. February 01. 12:18 foglaltuk össze, és a közelmúltban egy videó segítségével mutattuk meg az elhagyatott szálloda belsejét és külsejét.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság

Tovább az oldalra