Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Csak itt és csak most: potom 355 millió forintért árulják a Savaria Szállót

De talán lesz még olcsóbb is.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Számtalanszor írtunk már Savaria Szálló hosszú évek óta tartó kálváriájáról.

Szombathely ikonikus épülete - amely egyszerre idézi fel a város egykori nagyságát és a mai politika tehetetlenségét – folyamatosan pusztul a belvárosban.

Nemrég a Vas megyei kormányhivatal dolgozott Megszüntetik az életveszélyes állapotot a Savaria nagyszálló mellett 2019. June 01. 11:14 az épületen, többek között megigazították a a tetőt és egy acélhálót is kifeszítettek, hogy a cserepek tudjanak leesni és ne történjen tragédia. Ami eddig - tesszük hozzá - bármikor megtörténhetett volna.

Garai Antal Atom

Mindenesetre a tulajdonos IGN Zrt. felszámolója, a Cél-Org Kft. (amely szintén nem nagyon töri magát az állagmegóváson) most ismét eladásra hirdette meg az épületet.

Mától augusztus 12-ig várják a pályázatokat.

A több mint 5000 négyzetméteres épület értékét 420 millióra taksálja a felszámoló, de a minimumára már csak 355 millió forint.

Az épületet már régóta hirdetik. Eredetileg egymilliárd forint körüli összegért akarták eladni, hogy aztán folyamatosan csökkenjen a kikiáltási összeg.

A kép előterében látható parkolók nem a szállodához tartoznak. Ez nem könnyíti meg az értékesítést.
Józing Antal

Hogy a 355 millió megfelelően alacsony ár lesz-e, azt egyelőre nem tudni, mindenesetre a legnagyobb kérdés az, hogy mire lehet használni a patinás, sármos, de nem túl korszerű tömböt.

Az Éljen Szombathely! választási szövetség egy hete jelentette be Nemény András: Vegye meg a város a Savaria nagyszállót! 2019. July 19. 12:13 , hogy a városnak meg kellene vásárolnia a szállodát, majd tervpályázatot kiírnia a hasznosításra.

A szálloda történetét még egy korábbi írásunkban Szombathely régen és ma - A Nagyszálló 2012. February 01. 12:18 foglaltuk össze, és a közelmúltban egy videó segítségével mutattuk meg az elhagyatott szálloda belsejét és külsejét.

Egy szerkesztőség fenntartása nagyon sok pénzbe kerül. Segítsd a Nyugat.hu munkáját, mert a függetlenségnek ára van! December 3-tól 20-ig tartó kampányunkban kétmillió forintot szeretnénk összegyűjteni. Ezt a pénzt elsősorban az újságírók bérére szánjuk, hogy a valóban fontos ügyekkel foglalkozhassanak. Itt támogathatsz és tudhatsz meg többet a kampányunkról.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Gazdaság

Hirdetés